• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić igra na Olimpijskim igrama!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaš donio važnu odluku, Pešićev tim napada zlatnu medalju!

 Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama  Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Najbolji igrač ligaškog dijela NBA lige, srpski košarkaš Nikola jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta! Najbolji igrač Denvera iskoristio je pauzu nakon završetka NBA sezone da donese važnu odluku, a sada je jasno da će biti dio nacionalnog tima na Olimpijskim igrama.

Kako saznaje Informer, Nikola Jokić je o svojoj odluci obavijestio selektora Svetislava Pešića, koji je i juče pomenuo jednog od najboljih košarkaša planete. Pešić tada nije želio da detaljiše, ali nema sumnje da silno želi u timu Nikolu Jokića, čiji kvalitet može da gurne Srbiju ka mjestu jednog od najvećih favorita za odličje u Parizu.

Nikola Jokić je posljednji put nastupio za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Češkoj i Njemačkoj, a prije toga je igrao i kvalifikacione mečeve za Mundobasket na Filipinima. Srbija je na tom takmičenju, bez Jokića u timu, stigla do finala i tamo izgubila od Njemačke. Plasman među dvije najbolje evropske selekcije donio je Srbiji odlazak na Olimpijske igre, ali i priliku da Jokića još jednom vidimo u dresu nacionalnog tima.

Podsjećamo, jedina seniorska medalja koju Nikola Jokić ima sa reprezentacijom Srbije osvojena je upravo na Olimpijskim igrama, davne 2016. godine u Rio de Žaneiru. Tada su srpski košarkaši bili srebrni, zbog poraza od SAD u finalu turnira. U međuvremenu je Jokić napravio impresivnu NBA karijeru - ima tri MVP titule u ligaškom dijelu, jedno MVP priznanje u plej-ofu Zapadne konferencije i jedno MVP priznanje u velikom finalu. Takođe, Denver Nagetse vodio je do prve titule u istoriji franšize.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(Informer/MONDO/D.N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Sada znam da ne gledam olimpijadu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC