• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijerijev Žalgiris izgubio titulu! Govorio Litvancima kakva su zemlja, pa izgubio od tima iz FIBA takmičenja

Autor Dragan Šutvić

Bolan poraz Žalgirisa u finalu za titulu prvaka Litvanije.

 Trinkijeri i Žalgiris izgubili titulu u Litvaniji Izvor: MN press/@BasketNews_com/X

Žalgiris je ispustio titulu prvaka Litvanije, jer je u finalu izgubio od Ritasa! Tim Andree Trinkijerija završio je sezonu bez trofeja nacionalnog prvaka u duelu protiv tradicionalnog rivala, koji nije slavio u finalu protiv Žalgirisa još od 2010. godine.

Trećom i posljednjom pobjedom u finalu, 88:87, za konačnih 3-1 u seriji za titulu, Ritas je ispisao istoriju i navijači su to burno proslavili. Pod vođstvom trenera Gidrijusa Zibenasa osvojili su drugu titulu u posljednje tri godine i pokazali Žalgirisu i Trinkijeriju da će morati mnogo bolje ako žele da opet uspostave dominaciju u nacionalnoj ligi.

Pravi delirijum nastao je u dvorani nakon još jedne tijesne pobjede, kakvih je bilo u ovom finalu i u plej-ofu. Žalgiris je opet izgubio u drami, a nakon prethodne utakmice bivši trener Partizana Trinkijeri bio je veoma ljut na sudije.

"Zašto Ritasovi igrači mogu da rade šta hoće, da ubiju Lekavičijusa, koji je reprezentativac, a da se to ne dosudi? To ne shvatam. OK, osjećam da liga, sudija, čitavo okruženje želi snažno da Žalgiris izgubi. Dovoljno sam iskusan i utakmica naša protiv Lijetkabelisa je bila jasna poruka lige, veoma brza poruka o posljednjoj grešci sudije i suspenziji. U okviru iste akcije, liga se nije oglasila o faulu na Lekavičijusu... Vidim da se mnogo toga događa. Mnogo je pitanja bez odgovora. Da li bi trebalo da napravim skandal? Ne, ovo je zemlja u kojoj se govori glasno... Razumijem, ali zahtijevam isto poštovanje", govorio je tada Trinkijeri.

Apsolutni heroj finala bio je američki bek Markus Foster, sa 20,5 poena u prosjeku u seriji za titulu. Ritas je ove sezone učestvovao u FIBA Ligi šampiona, ali je uspeo da sruši favorita i da pokvari kraj sezone Italijanovog tima. Trinkijeri je preuzeo Žalgiris u decembru prošle godine, kada je potpisao ugovor do 2025. Pogledajte slavlje u hali poslije pobjede Ritasa:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC