• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznevjerio sam tim, to ne smijem da radim u finalu! Dončić preuzeo krivicu: Nije mi to bio najpametniji potez...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić priznao je da nije smio sebi da dozvoli takve greške i isključenje u NBA finalu...

 Luka Dončić o isključenju u finalu NBA lige Izvor: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Dalas je na pragu poraza u velikom finalu NBA lige. Poslije tri odigrane utakmice, Boston vodi sa 3:0 u seriji i ako dobije još jedan meč postaće šampion po 18. put u istoriji. Možda bi rezultat u seriji bio drugačiji da Luka Dončić nije napravio glupost u toj trećoj utakmici u Teksasu.

Na oko četiri minuta prije kraja napravio je šestu ličnu i ostavio tim na cjedilu. U tom momentu bilo je 93:90 za Seltikse koji su na kraju i slavili (106:99). "Bilo je baš teško, vjerovatno nije bila najpametnija stvar... Nisam očekivao šesti faul. Teško mi je bilo da gledam, lakše je da igraš, nego da gledaš sa klupe, bio sam baš nervozan", rekao je Dončić koji je po prvi put u karijeri isključen u doigravanju.

U razgovoru sa novinarkom Malikom Endrjuz naglasio je da vjeruje da bi njegov tim dobio meč da nije morao da napusti parket. "Osjećam da bi ishod bio drugačiji, ali sam vjerovao da možemo da dobijemo meč, vjerujem u svoje saigrače. Očigledno, Kajriju bi pomoglo da sam bio na parketu, mislim da bi ishod bio drugačiji, ali to ne može da se zna."

Prihvata odgovornost. "Osjećam da sam izneverio saigrače. Nisam napravio najpametniji potez. Morate da date sve u finalu. Malo smo bili umorni. Kajri je bio sjajan, zahvalan sam što je ovdje. Rekao sam odmah saigračima da sam ja kriv, da ne smijem to da radim, posebno ne u velikom finalu. Drugačije je u ligaškom dijelu sezone."

Boston je na početku posljednje četvrtine vodio sa "+21" (91:70), a Dalas je uspio da se vrati i da dođe na samo poen zaostatka (93:92). Malika je pitala Luku šta se promijenilo u tom momentu. "Zabavljali smo se, igrali smo našu košarku, trčali, igrali smo onako kako smo igrali u većem dijelu plej-ofa. Zaboravili smo da treba da se zabavljamo."

Već su svi i pred kamerama mogli da vide kako Dončića "zavijaju kao mumiju" pošto želi da igra bez obzira na sve probleme koje imam. "Osjećam se da sam na 100 odsto. Kažem to jer ne tražim izgovore i alibije. Ima mnogo utakmica, mnogi su 'izudarani'. Osjećam da mogu još bolje, posebno mogu više da pomognem saigračima. Igra se neka druga vrsta odbrane u doigravanju, moram više da im pomognem", kazao je Luka i dodao da će vjerovatno i prije četvrte utakmice da dobije injekciju protiv bolova.

Odbrana slovenačkog košarkaša je na udaru američkih medija, prozivaju ga za slabu igru u defanzivi. "Da, sigurno da mogu bolje u odbrani, jer će uvijek da se priča o tome. Međutim, odbrana nije naš najveći problem. Boston je igrao odlično u odbrani, ali je naš napad problematičan. Ni na jednom od tri meča u finalu nismo ubacili preko 100 poena. Zasluge za to idu odbrani Seltiksa. Moramo da igramo brže."

Nijedan tim se u istoriji plej-of košarke u NBA ligi nije vratio od zaostatka 3:0 u seriji. Dalas želi da bude prvi. "Zašto vjerujem? Zato što smo mnogo toga prošli zajedno. Imali smo u sezoni pet-šest uzastopnih poraza, pa smo se podigli. Vjerujem u saigrače, imamo sjajnu hemiju i držaćemo se zajedno šta god da se desi", zaključio je Dončić.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC