• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Real izgubio Marija Hezonju? Pokušavao i Florentino Perez, a onda je stigla ponuda koja se ne odbija

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski košarkaš iznenadio sve i otišao!

 kako je mario hezonja otisao u real madrid iz barselone Izvor: EPA, Chema Moya/EFE

Mario Hezonja napravio je šok-odluku i dogovorio transfer u Barselonu umjesto da ostane u Realu. Iako je minulog vikenda osvojio titulu sa Madriđanima i najavio da hoće da ostane u klubu još mnogo godina, on će se vratiti u redove najvećeg rivala Madriđana.

Španska "Marka", koja je ekskluzivno objavila ovu vijest saznala je da je Real ponudio nekoliko varijanti ugovora Mariju Hezonju, ali da je on odbio sve. "Finansijski oni nisu ostvarili igračeve ambicije, a nije bio zadovoljan ni svojom ulogom u timu. Takođe, nije bio zadovoljan ni načinom na koji je klub pristupio mogućnosti da ugovor bude obnovljen", piše taj list.

Isti izvor je otkrio da je Hezonja dogovorio ugovor sa Barselonom prema kojem će zaraditi tri miliona evra po sezoni. To će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u Evropi i staće uz rame Šejnu Larkinu iz Efesa, Majku Džejmsu iz Monaka i Kendriku Nanu iz Panatinaikosa. "Njihove plate su mnogo veće od iznosa koji je Hezonja zarađivao u Realu i od toga šta mu je Real nudio tokom sezone.

Hezonjin i Realov rastanak "kuvao" se čitave sezone, iako je i Hrvat otkrivao da se u pregovore uključio čak i veliki Florentino Perez, prvi čovjek Madriđana. "Florentino je rekao da želim da ostanem i nadam se da ću ostati. Pričaćemo i imaćemo istu ideju o tome", govorio je tada Dubrovčanin.

Ove nedjelje bio je još konkretniji dok je slavio titulu prvaka Španije. "Volio bih da uzvratim ovu ljubav i da ovde budem uspješan još mnogo godina", rekao je tada Mario i na neki način prebacio loptu na teren uprave Reala, tražeći od njih da urade šta je potrebno da ostane. Dogovor očigledno nije postignut i zato će "Super Mario" nazad u Barselonu, u kojoj je 2012. godine stigao iz KK Zagreb i započeo karijeru koja ga je 2015. odvela u NBA ligu, u Orlando i Njujork Nikse, a potom u Panatinaikos i UNIKS, sve do Reala, sa kojim je 2023. postao prvak Evrolige.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:31
Mario Hezonja izjava
Izvor: Mondo/Nemanaj Stanojčić
Izvor: Mondo/Nemanaj Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC