• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kreće iz Dubaija, Partizan iz Beograda!

Autor Dragan Šutvić

Poznat je i raspored takmičenja za novu sezonu ABA lige.

 ABA liga prvo kolo 2024 2025 Izvor: MN PRESS

ABA liga objavila je raspored za sezonu 2024/25. Prvi mečevi igraće se 20. septembra i početno kolo trajaće do 23. septembra. U prvoj rundi takmičenja branilac titule Crvena zvezda gostovaće novoj ekipi Dubaija i biće prvi tim koji će igrati u novoj dvorani. Partizan kreće iz Beograda i igraće protiv Borca.

Ono što navijače "vječitih" najviše zanima jeste kada će se igrati derbi između dva najveća srpska kluba. Prvi je na programu u 13. kolu i domaćin će biti Crvena zvezda. Spomenuta runda igraće se od 20. do 23. decembra, tako da nije još uvijek poznat tačan datum prvog derbija. Isto važi i za drugi u kom je domaćin Partizan. Ne zna se tačan dan još uvijek, ali se igra u 28. kolu koje je na programu od 18. do 21. aprila.

Kada su u pitanju preostali srpski klubovi FMP počinje sezonu protiv Cedevita Olimpije, Mega gostuje Krki u Novom Mestu, dok Spartak gostuje Studentskom cetnru u Podgorici. Prema objavljenom rasporedu sezona u ABA ligi završava se 5. maja 2025. godine.

Propozicije su ostale iste, prolazi osam najboljih timova i oni će igrati u četvrtfinalu (prvi mečevi između 9. i 12. maja), polufinale počinje 23. maja, a finale bi trebalo da počne 6. juna. Treba spomenuti i da su tu moguće promjene u slučaju da se serije u četvrtfinalu ili polufinalu završe poslije dva dobijena meča. Samo se finale igra na tri pobjede.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC