• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokušavao sam da objasnim našem svijetu! Kari Pešić se oglasio o Nikoli Kaliniću: Nije baš tačno to što se misli

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Srbije oglasio se o tandemu sjajnih srpskih košarkaša koji više neće igrati za nacionalni tim

 Svetislav Pešić o Nikoli Kaliniću Izvor: MN PRESS

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je na okupljanju nacionalnog tima na početku priprema za Olimpijske igre i o igračima koji nisu bili tu - Vladimiru Lučiću i Nikoli Kaliniću.

Vjerovatno najbolji tandem krilnih igrača u Evroligi nije mogao da se odazove Srbiji i selektor tu odluku poštuje. Lučić je imao želju da u Parizu završi reprezentativnu karijeru, ali poslije sezone tokom koje se dugo oporavljao od povrede nije bilo realno da ode na Igre, dok je Nikola Kalinić ranije poručio da više neće igrati za nacionalni tim i da je vrijeme da dođu mlađi.

Evo šta je o njima rekao Pešić novinarima: "Naravno, sa moje strane, a pretpostavljam i sa strane predsjednika Saveza i čitavog Saveza, njima se odaje priznanje za sve što su uradili za srpsku košarku u cjelini, za reprezentaciju. Međutim, dođe vrijeme kada se iz različitih razloga u životu promijene prioriteti, dolaze i povrede. I ranije sam pokušavao da objasnim našem svijetu, da nije baš tačno da ti momci koji nekada otkažu učešće ne vole svoju zemlju, da ne navijaju za svoju zemlju, da ne pjevaju himnu i ostale stvari. Da se do kraja ne identifikuju sa svojom zemljom."

"Treba se shvatiti da su oni pravi vrhunski sportisti prije svega odgovorni prema sebi, a kad si odgovoran prema sebi, preuzimaš odgovornost i za druge. Kad nisi spreman da do kraja odgovoriš na zahtjeve koji su postavljeni prema sebi, onda ne dolaziš ne samo iz razloga što nisi spreman da odgovoriš na lična očekivanja, već i na očekivanja saigrača, trenera i tako dalje. I onda je uvijek bolje da jednostavno napraviš pauzu, da se povučeš i da se baviš drugim prioritetima u životu. Ako je to uopšte bitno, ja im odajem priznanje na svemu što su uradili", kazao je selektor.

Nikola Kalinić igrao je za reprezentaciju od 2014. do 2022. godine i za to vrijeme osvojio svjetsko, evropsko i olimpijsko srebro sa "orlovima", dok je Vladimir Lučić bio član tima koji je 2017. godine postao vicešampion Evrope na Eurobasketu u Turskoj.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Da li sam u kontaktu sa Pešićem? Iskreno, nisam

"Da li sam u kontaktu sa selektorom Pešićem? Pa nisam iskreno. Mislim da sam ja završio sa takvim učešćem. Nisam ni glavom ni tijelom, mislim da ne mogu više da se izborim na način koji je potreban. Došlo je vrijeme za neke mlađe momke da igraju i da se pokažu. Pogotovo i nakon tog uspjeha prošle sezone. Mislim da je tu sve jasno...", poručio je bez uvijanja Nikola Kalinić u izjavi za "Sportal".

Nažalost, reprezentacija Srbije ostala je bez dvojice sjajnih košarkaša, koji i u tridesetim godinama mogu još mnogo toga da pruže. Legende, hvala vam za sve!

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC