• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljuvao po evropskoj košarci u prenosu uživo! Sramotne riječi poznatog košarkaša dok su ga Evropljani gazili

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Huan Toskano-Anderson na neprikladan način pokušao da motiviše saigrače u finalnoj bori protiv Unikahe iz Malage.

 Huan Toskano-Anderson na neprikladan način motivisao saigrače Izvor: Twitter/eurohoops

Unikaha iz Malage savladala je tim NBA Dži liga Junajted, moglo bi se reći, ubjedljivim rezultatom 75:60 (22:17, 16:15, 19:12, 18:16) u finalu FIBA Interkontinentalnog kupa. Da tenzija u tom meču bude veća nego što je bilo očekivano zaslužan je komentar Huana Toskano-Andersona koji je najprije nipodaštavao evropsku klupsku košarku, a onda i na čudan način pokušavao da motiviše saigrače.

Unikaha je bila bolja u sve četiri četvrtine, a meč je prelomila početkom treće kada je napavila seriju 14:2. Baš u odlučujućim trenucima susreta Toskano-Anderson je na tajm-autu održao govor svojoj ekipi i ovo joj poručio:. "Naš san nije da igramo ACB... Naš san nije da igramo Evroligu... Ovo što oni rade je neprihvatljivo", pokušao je nipodaštavanjem protivnika da probudi saigrače, ali nije uspio. Malaga je potvrdila svoju dominaciju i osvojila trofej. 

Umjesto motivacije saigrača, Toskan-Anderson je navukao gnijev i komentare drugih kolega koji su njegove riječi doživjeli lično. Među prvima se oglasio centar Malage Dilan Osetkovski: "Izvinite na mom francuskom, ali postoji izgreka da su mišljenja kao du*e - svi ih imaju. On ima svoje mišljenje, mi imamo svoje", rekao je Amerikanac.

Na upućene prozivke nije ostao imun ni bivšeg igrača Budućnosti Kendrika Perija. Njegov komentar je glasio: "Na kraju dana to je samo poštovanje... Samo poštujte da postoje oni koji nisu imali priliku da ugraju u NBA i to je u redu... Mi smo pronašli naš put i stvorili ga.... Samo poštuj ono što radimo i mi ćemo poštovati tebe", napisao je Peri. 

Huan Toskano-Anderson je igrač meksičko-američkog porijekla i ima 31 godinu. Osvojio je NBA prsten sa Golden Stejtom 2022, potom je nosio dres Lejkersa i Jute, da bi od 2023. prešao u redove Meksiko Siti Kapitansa koji je deo NBA G lige. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC