• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio da ostavi košarku, a u Beogradu osvojio Ligu šampiona: Noć za pamćenje u Areni, "Crnogorac" zaplakao

Unikaha je osvojila titulu FIBA Lige šampiona trijumfom protiv Tenerifa u Beogradskoj areni

 Košarkaši Unikahe osvojili su FIBA Ligu šampiona Izvor: Filip Stevanovic / AFP / Profimedia

Košarkaši Unikahe osvojili su FIBA Ligu šampiona u Beogradskoj areni, pobjedom protiv Tenerifa 80:75 (16:10, 22:17, 24:29, 18:19).

Sjajni plejmejker Kendrik Peri bio je najbolji igrač prvaka, sa 17 poena i nakon meča je na terenu briznuo u plač. Amerikanac sa crnogorskim pasošem ostvario je najveći uspjeh u karijeri, koja ga je stvarno vodila širom svijeta, počev od Australije 2014, pa do nastupa za niz ABA ligaša - Karpoš Sokole, Megu, Cedevitu, Budućnost...

"Bilo je momenata kada sam htio da ostavim košarku, mislio da nisam dovoljno dobar, a sad kad pogledam da sam šampion na ovom nivou, to je nešto ozbiljno. Mnogi ne dobijaju ovu priliku i zahvalan sam za svaki sekund, svako ostvarenje, svaku prepreku... Moji saigrači, porodica, supruga, daju mi tolku podršku i zahvalan sam što mogu da budem u ovoj situaciji kao večeras", rekao je Peri kroz suze prije dodjele pehara.

Košarkaš iz grada Okoi u Floridi studirao je na koledžu Jangstoun Stejtu od 2010. do 2014. i tačno deset godina poslije odlaska iz rodne zemlje ispisao je svoje ime u istoriji FIBA Lige šampiona.

Unikaha je prvi put osvojila ovo takmičenje u istoriji i dodala ga svom nizu evropskih trofeja, kraj pehar Evrokupa, osvojen 2017. godine i Kup Radivoja Koraća, osvojen 2001. godine. U osmoj sezoni FIBA Lige šampiona, španski tim trijumfovao je peti put, jer su do sada trofeje u tu zemlju nosili Tenerife, večeras poraženo u finalu i Burgos - i jedni i drugi sa po dvije titule. U utakmici za treće mjesto, ranije u nedjelju Mursija je pobijedila Peristeri 87:84.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC