• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreo sam Željka na aerodromu, rekao mi je sve: Bobi otkrio zašto se vratio u Evroligu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Boban Marjanović ispričao je zbog čega se vratio u Evroligu.

 Boban Marjanović ispričao je zbog čega se vratio u Evroligu Izvor: Cem Tekkesinoglu / AFP / Profimedia

Boban Marjanović (36) iznenadio je mnoge kada je odlučio da napusti NBA ligu i da se vrati u Evropu. Potpisao je za Fenerbahče i već je na prijateljskim mečevima dobio značajnu minutažu. Šarunas Jasikevičijus odmah je pokazao da ga nije doveo da "popuni broj", već da računa na njega.

Vratio se u Evroligu poslije devet godina, posljednji put je ovde igrao 2015. godine kada je otišao iz Crvene zvezde "preko okeana". Sada je opet tu.

"Nevjerovatno je sve do sada. Morao sam da nađem kuću, da prođem ljekarske preglede, da upoznam nove saigrače, sve mi je bilo novo. Trudim se da uživam u momentu i u zabavnim stvarima, košarka je moj život i uzbuđen sam. Doduše, moram još da pronađem školu za svoju djecu. Sve se brzo dešava i srećan sam što sam došao. Jedva čekam da počne", rekao je Marjanović u intervjuu za "Jurohups".

Otkrio je i da mu nije bilo teško da prihvati poziv turskog kluba. "Iskreno, nisam mnogo razmišljao, znao sam šta hoću. Kada je stigla ponuda, rekao sam 'Ok, prihvatam, vidimo se u Istanbulu'. Znam trenera Jasikevičijusa, znam igrače, poznajem i neke ljude koji su radili ovdje ranije. Željka Obradovića sam sreo na aerodromu i rekao mi je 'Bićeš veoma srećan ovdje, uživaj, imaju sjajne navijače i odličnu organizaciju'. Zvao me je i Bogdan Bogdanović, sa Markom Gudurićem sam mnogo pričao. Nisam zaista mnogo razmišljao."

Jednog čovjeka je zaboravio, pa se brzo ispravio. "Naravno da sam pričao dosta i sa trenerom Šarunasom. Ja sam pozitivna osoba, ali kada je vrijeme za košarku, postajem drugačiji. Kada izađem sa terena, to je nešto drugo, zato se trudim da provodim što više vremena i da upoznajem saigrače i van terene, takav sam kao osoba, srećan sam što sam dio tima."

Voio bi da se vrati u NBA ligu jednog dana. "Nisam zatvorio nijedna vrata. Gledam različite opcije i ne razmišljam u stilu 'to je za mene gotovo'. Život nije takav, ako imaš opciju, onda je ili izabereš ili ne. Ne zatvaraš ništa, samo gledaš drugu opciju. Izabrao sam onu koja je za mene bila najbolja i ponavljam da ništa nije zatvoreno. Svima kažem da uvijek prate svoje snove, ja sam uvijek pozitivan, takav je život", zaključio je Marjanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC