• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratuju Zvezda i ABA liga: Novo saopštenje crveno-bijelih, javili su se direktoru

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda traži odgovore od direktora ABA lige Milije Vojinovića.

 Saopštenje KK Crvena zvezda o ABA ligi Izvor: MN PRESS

Košarkaška sezona u regionalnoj košarci tek je počela, a već traje rat saopštenjima - ovog puta između aktuelnog šampiona Crvene zvezde i same ABA lige. Ponovo su se oglasili crveno-bijeli, koji su u obraćanju javnosti iskoristili priliku da postave pitanja direktoru takmičenja Miliji Vojinoviću, od kojeg zahtijevaju odgovore.

Aktuelni šampion regiona kivan je na nekadašnjeg sudiju u regionalnom takmičenju, a smatra i da je Vojinović pokušavao da bude sarkastičan u obraćanjima prema Crvenoj zvezdi.

"KK Crvena zvezda želi ovim otvorenim pismom da ukaže javnosti na brojne anomalije koje već guše ABA ligu a da ona nije pošteno ni počela.

Kao klub koji je uvijek bio otvoren i nikada ništa nije tajio, iznenađeni smo bahatošću sportskog direktora koji je normalan vid komunikacije koji godinama postoji u ABA ligi između klubova i 'rukovodstva' ABA lige (koje to nije, već treba da bude servis svih klubova i to za velike plate koje dobija) u vidu dopisa perfidno pustio u javnost i iskoristio ih da potpuno zamijeni teze, i da fokus sa očigledne krivice za nerad i pravljenje trulih kompromisa prebaci na naš klub.

KK Crvena zvezda je uvijek bio transparentan, čak i optuživan da prečesto koristi saopštenja (koja su potpuno legitiman vid komunikacije sa javnošću, a za nas i borbe za zakonitost u ovoj ligi) tako da puštanje naših dopisa u javnost ne smatramo kao bilo kakav atak na nas kao klub, već više kao potrebu Milije Vojinovića da naš klub predstavi u negativnom svjetlu koje je svojstveno onima koji kroje 'njegovu samostalnu politiku' i politiku lige koju vodi.

Čekajući danima odgovor na pitanja kroz naše dopise koja zaista mogu da odrede tok jedne lige i uvedu je u zakonski okvir, ili sa druge strane odvedu u potpuno bezakonje, Sportski direktor (funkcija koja je SERVIS SVIH klubova) je ponovo zaboravio da smo ozbiljan klub. Kao takav uvijek idemo korak ispred, pa onda i javno pitamo - Na kakvim to on poslovima zaista radi koji mu oduzimaju 15 minuta vremena da se udostoji i odgovori na normalna (njemu izgleda nezgodna pitanja)?

Sarkazam i ironija koju je Vojinović očigledno negdje tokom ljeta polovično naučio, pa je samim uvodom i objašnjenjem 'da sa odgovorom kasni zbog brojnih obaveza' mislio da će mu poći za rukom da degradira naše rukovodstvo i proglasi ga besposlenim.

Umjesto da vježba sarkazam i ironiju (koji mu ne idu baš od ruke) na KK Crvena zvezda, zahtijevamo da javnosti odgovori na sljedeća pitanja:

  • Da li se ovih dana možda susreo sa čelnicima Evrolige i pregovarao o prohodnosti klubova koje se takmiče u ABA ka evropskoj sceni? Ili ćemo na kraju sezone opet živjeti u neizvjesnosti i morati da platimo ogromnu sumu da bismo sebi obezbijedili nešto što je posao ABA lige?
  • Da li je sportski direktor u svom kratkom i krajnje diskutabilnom odgovoru na naše dopise ostao nedorečen iz razloga što nije imao šta da kaže, bar kada je u pitanju opstanak lige i šta se događa narednog ljeta?
  • Da li Milija Vojinović i menadžment lige mogu da odgovore zašto su se nakon toliko godina odrekli pregovora za TV prava sa TV Arena sport koji uskoro ističe, pa su započeli 'tajne' pregovore sa Sportklubom, čiji čelnici na perfidan način opipavaju puls o opstanku ABA lige?
  • Zašto se sportski direktor ABA lige 'brani' od brojnih optužbi pričama da već ima ponudu od Fudbalskog Saveza Srbije, kada se u kuloarima povede (i to sve češće) riječ o gašenju ABA lige?
  • Da li je i sportski direktor ABA lige/službenik svih klubova vlasnika lige, svjestan brzog kraja projekta u koji se kune, a koji ovakvim stvarima urušavaju upravo njegovi saradnici i on?
  • Zašto ste u javnost pustili dopise koji su samo posljednje upozorenje šta se sprema i očekuje u ABA ligi koja je našim naporima počela ove sezone, ali ne i dopise koje smo slali pred kraj prethodne sezone i tokom ljeta, koji bi javnosti dali cjelokupnu sliku i kontekst šta KK Crvena zvezda traži? A to je jednak tretman za sve u okviru propozicija koja postoje!
  • Po kom osnovu ste izrekli kaznu od 800 evra za vrijeđanje onih koji nisu ni na terenu ni van njega, isticanje nekog fer-plejaa i ravnopravnosti koji u ABA ligi ne postoje.
  • Da li bi mogli javnosti da date objašnjenje kome je u interesu da od ove lige u sezoni koja je možda i posljednja, naprave pijacu i cirkus u kome će se igrati i presuđivati 'za dolar više' i nekakve bonuse, nečija obećanja i interese?

Dopisi koje smo Vam slali (i koje ćemo na svaku nepravilnost ili nagovještaj i dalje slati) imaju za cilj da spriječe da od ove lige napravite 'divlji zapad'. Ovim što činite (ili ne činite, a trebalo bi) samo dajete povoda da mnogi žele brzi kraj ABA lige, nečega što je trebalo da služi košarci, a postalo je utočište za mnoge košarkaške neznalice koji glume 'donove' , demonstriraju nekakvu silu i bahate se po regionu.

Pošto KK Crvena zvezda apsolutno nema šta da krije niti je ikada krio, dajemo na uvid javnosti sve dopise našeg kluba, obrazloženje o kazni od 800 evra koja otvara 'pandorinu kutiju' i mogućnost da teški prekršaji u budućnosti budu sankcionisani mizernim kaznama.

Umjesto što jeftinim trikovima pokušavate da prebacite odgovornost na drugog koji Vam ukazuje na anomalije i greške, preuzmite odgovornost i vratite ovu ligu u legalne okvire i privedite je kraju, ako ste u stanju!", navodi se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC