• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svakog dana žalim zbog toga": Bjelica progovorio kako mu je Obradović promijenio karijeru

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović je promijenio karijeru Nemanje Bjelice, kod njega je postao MVP, ali nije uspio da osvoji Evroligu.

 Nemanja Bjelica o Željku Obradoviću Izvor: Evrim Aydin / AFP / Profimedia

Nemanja Bjelica osvojio je 2015. godine MVP priznanje za najboljeg igrača Evrolige u dresu Fenerbahčea, a u intervjuu za "Jurohups" objasnio je zašto je otišao u Istanbul: "Bilo je veoma jednostavno... Bio je tamo jedan čovjek. Zove se Željko Obradović. On je bio ta osoba. Zapravo sam dva puta odbio Barselonu", pojasnio je bivši kapiten Srbije dodavši da je to bilo još u vrijeme kad je bio na Malom Kalemegdanu.

"Bio sam u Crvenoj zvezdi. Uvijek sam želio da igram za Barselonu. Zapravo, nije da sam ih odbio. U sportu ne možete da pričate o ‘šta ako’ situacijama. Željko Obradović je promijenio moju karijeru. U potpunosti je promijenio. Mnogo sam naučio od njega. Da li žalim što sam nisam ostao u Fenerbahčeu? Svakog dana. Svakog dana žalim zbog toga", naglasio je Bjelica.

Stigao je poziv Minesote, gdje je Bjelici zaista bilo katastrofalno, potom ga je Sakramento "spasio", igrao je još i za Majami, da bi u Golden Stejtu osvojio prsten 2022. godine.

"Ali, želio sam da idem u NBA i ne žalim što sam tamo otišao. Da nisam igrao u NBA, ne bih bio ovdje gdje sam sada. Ne bih radio za ovaj tim", objasnio je Bjelica svoj angažman u Baččešehiru:

"Nikada ne znate šta će se dogoditi. Kao što sam rekao, mogao sam da imam mnogo bolju karijeru. Kao igrač sam napravio mnogo grešaka, ali moglo je da se dogodi da imam i lošiju karijeru. Zato sam zadovoljan, veoma sam zahvalan na onome što sam imao, onome što sam kao igrač ostvario. I sada sve razumijem bolje“.

Izvor: MN PRESS

Ali, ako nešto žali, to je što ranije nije otišao iz NBA. Ističe da nije bio spreman i da je kasnije shvatio, pošto je trebalo još da radi na svom tijelu:

"Kasno sam otišao u NBA, sa 27 godina. Ali, ja nisam bio spreman ranije i znao sam da nisam spreman. Posebno mentalno. Još sam bio ‘ludo dijete’ koje je voljelo košarku. Kada kažem da žalim zbog nekih stvari, to je normalno. Tako sam postao bolji i iz toga sam učio. A ne možeš da budeš na dva mjesta u isto vrijeme. Tako da sam u redu sa tim".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC