• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upaljeni alarmi kod Jokića, priča se o početku kraja! Sad se vidi šta je tim uradio zbog dva suluda ugovora

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Denver Nagetsi u velikim problemima jer ekipa ne izgleda ni približno dobro kao lane. Ostali su bez Kentavijusa Koldvel-Poupa jer su im ugovori Portera i Mareja napravili glavobolju. Jokić će sad morati da povuče.

 Derver u problemu Izvor: Dragana Stjepanović/ABA liga

Za samo nekoliko dana počinje nova sezona u NBA ligi, a jedan od pretendenata za šampionski prsten - Denver Nagets - izgleda vrlo loše. Nakon dva poraza od Bostona na egzibicionim mečevima u Abu Dabiju, Denver je izgubio i dva susreta na američkom tlu. Prvo ih je nadigrao Finiks, a onda je prilično neprijatno bilo protiv Oklahome koja je trijmfovala 124:94.

Istina, na tom susretu nije bilo najboljeg igrača Nagetsa Nikole Jokića, ali svakako igra koju tim Majkla Melouna pokazuje za sada je zabrinjavajuća. Tako su se svi alarmi upalili i prije nego što je sezona počela, a "fitilj" je upaljen još prije nekoliko mjeseci - kada je Denver djelovao nemoćno u plej-ofu. Jednostavno, Nikola Jokić nije imao dovoljnu podršku svojih saigrača i propustili su priliku da osvoje drugu uzastopnu NBA titulu, a onda su se na to nadovezali i čudni potezi i odlasci važnih igrača.

Između ostalog, Denver je ostao bez Kentavijus Koldvel-Poupa koji je otišao kao slobodan agent u Orlando, prosto dobio je 66 miliona dolara, a tim iz Kolorada nije mogao da isparira toj svoti jer se "zakopao" ugovorima koje imaju Džamal Marej i posebno Majkl Porter Džunior. Tako će njih dvojica naredne sezone zaraditi 72 miliona dolara, a na terenu to ne vraćaju.

I ne samo da ne vraćaju, nego su često i povrijeđeni, dok su Portera počeli ozbiljno da opterećuju porodični probemi.

Svađa generalnog menadžera Kalvina Buta i trenera Majkla Melouna djelimično je "ugašena" dolascima Rasela Vestbruka i Darija Šarića, očekuje se i veća uloga za Džulijana Stroutera, ali zapravo i dalje najviše brinu Porter i Marej. Štaviše, jedan od NBA generalnih menadžera nedavno je istakao da su njih dvojica najveći balast Denvera i da imaju "štetne ugovore" kojih će se ekipa teško riješiti. A tek će biti nervoze ako Denver nastavi da igra ovako loše kao na pripremama...

"Slušaj... Mi, čovječe, ne paničimo", pokušao je da smiri situaciju trener Nagetsa nakon poraza od 30 razlike: "Naravno, postoje razlozi za brigu. U dosta segmenata možemo da napredujemo i moramo što prije, ali siguran sam koliko možemo kada su svi zdravi i igraju."

Samo protiv Oklahome, Denver je 38 puta izgubio loptu i to je zaista nevjerovatno: "Znate koje su moje najveće brige: Da li možemo da ne gubimo loptu i da im ne dopuštamo lake poene u tranziciji? U tome smo zasad bili užasni."

Posljednji meč u predsezoni Denver igra u noći između četvrtak i petka, a prvi meč u NBA sezoni igra sa Oklahomom 25. oktobra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC