• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmeker u porazu: Rival je rival, prijatelj je prijatelj

Autor mondo.rs

Nikola Jokić iskoristio je razgovor sa novinarima, tokom kog je "poštedeo" mikrofon, da uputi reči podrške nesuđenom rivalu u uveliko nezaboravnoj seriji između Denvera i Portlanda.

Portland Trejlblejzersi preživeli su u prvom od dva "pobedi ili idi" kući susreta sa Denver Nagetsima, nakon čega je i mikrofon preživeo novi susret sa Nikolom Jokićem.

Naša NBA zvezda razgovarala je sa novinarima i posle šeste utakmice serije polufinala Zapada, s tim da ovog puta nije bilo razloga za intervenciju tehničkog osoblja "Moda centra".

VIDEO: KOŠEVI, ASISTENCIJE, LIČNE GREŠKE

Jokić je tu priliku iskoristio da uputi reči podrške prijatelju i bivšem saigraču, Jusufu Nurkiću, sa kojim bi svakako vodio žestoke duele na parketu da startni centar Portlanda krajem marta nije doživeo mučnu povredu.

Posle odluke Nagetsa da izgradnju tima nastave uz Jokićev smisao za igru, Nurkić je u februaru 2017. poslat u Oregon u zamenu za Mejsona Plamlija, pravo izbora u drugoj rundi i simboličnu novčanu nadoknadu, što nije pokvarilo odnose između dvojice visokih Balkanaca iako se od prvog susreta rasplamsao rivalitet na parketu.

VIDEO: DENVER OPET U SEDMOJ UTAKMICI


Košarkaš iz Bosne i Hercegovine odlučio je na poluvremenu da se spusti do terena i pruži podršku saigračima sa poslednje stolice na klupi za rezerve.

Kada su se susreli pred jutrošnji duel, Somborac i Tuzlak prijateljski su razgovarali, što je očigledno ostavilo utisak na našeg košarkaša.

"Želim samo nešto da kažem... Zaista sam srećan što ponovo vidim Nurka. Znam koliko je tešku povredu doživeo i, da, jeste bio sa nama i jeste naš rival sada, ali je veliko zadovoljstvo videti ga kako hoda bez pomoći za tako kratak vremenski period", rekao je Jokić, koji u svakoj utakmici mnogo energije troši na "rvanje" sa Nurkićevom borbenom zamenom, Enesom Kanterom.


Za Turčina, koji je u februaru zatražio i dobio otkaz u Oklahoma Siti Tanderu kako bi se priključio Blejzersima za kraj sezone, ne može se već reći da ima prijateljski odnos sa Jokićem. 

Posle kultne treće utakmice serije i 68 minuta borbe, Kanter je "tužio" srpskog centra NBA zvaničnicima, ali nije iznudio i suspenziju za rivala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC