• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić: U Širokom me nisu htjeli jer sam musliman!

Autor mondo.ba

Centar Portlanda i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić otkrio da je u jednom trenutku karijere mogao da ode u Široki, ali su mu na "Pecari" rekli da nisu zainteresovani zbog njegove vjeroispovjesti.

Jusuf Nurkić je u Trejlbejzersima ostvario "američki san", a krenuo je iz malog sela Svojata pored Tuzle. U intervjuu za "Večernji list" je objasnio kako je počeo košarkašku karijeru i to zahvaljujući menadžeru Enesu Trnovčeviću.

"Iako dotad nikad košarkašku loptu nisam držao u rukama, čovjek je pao s neba i počeo pričati mom ocu i meni kako ću ja biti NBA igrač. Čovjek je počeo pričati bajke, cijela Bosna se smijala, a neki su i rekli da nisam talentovan i da probam sa školom. No, taj čovjek je imao nešto. Kao da je bio vidovit. Ja vjerujem u sudbinu. On je moj doživotni menadžer", izjavio je centar "zmajeva", koji se oporavlja od teške povrede. 

Nurkića je odveo menadžer u Laško, a poslije nekoliko sezona se obreo u Cedeviti.

"Mislim da je Ivan Sunara upozorio Acu Petrovića, koji je tada bio BiH selektor, da u Laškom ima jedan mali koji bi htio igrati za BiH. U međuvremenu sam bio posuđen Olimpiji za neki juniorski turnir u Beogradu a Aco me došao pogledati na treningu, a kako je u međuvremenu preuzeo Cedevitu on me i doveo u zagrebački klub", rekao je Nurkić zagrebačkom listu.

Ipak, ni kod Ace Trice se nije naigrao, pa je pozajmljen Zadru, gdje mu je, kako je naglasio bilo "najljepše u karijere"...

"Aco je ipak bio fer. Cijenim iskrene trener koji imaju drugačiju viziju pa puste igrača na kojeg ne računa. Rekao sam mu da vidim da on za mene nema prostora i pitao da li bih mogao ići negdje na pozajmicu. On je rekao nađi si klub i ja sam otišao u Zadar. Zanimljivo je da je u tom trenutku opcija bio i Široki, no tamo su rekli da musliman za taj klub nije nikad igrao, a niti da neće. Ali, meni je u Zadru bilo super. Beskrajno sam zahvalan treneru Nazoru i cijelom gradu. I danas kada dođem dolje, ja se osjećam posebno. To mi je bilo najljepše razdoblje u karijeri".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC