• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavrilović o pobedi u Zagrebu: Veliki padovi, ali smo uspeli

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih rekao u glavnom gradu Hrvatske da je trijumf važniji od načina na koji je ostvaren. Šef struke domaćih žali zbog lošeg šuta za tri.

 Cibona - Zvezda 72:86 Gavrilović o pobedi u Zagrebu: Veliki padovi, ali smo uspeli Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda vraća se iz Zagreba sa "jadranskim" skorom 3-2.

Imali su crveno-beli odličnu šutersku noć u "Draženovom domu", dali 14 trojki iz 23 pokušaja, a u jednom trenutku pogodili su čak 80 odsto šuteva za tri poena (12/15). Na taj način došli su na korak do velike pobede.

Možda će vas zanimati

Ipak, taj korak nije bilo tako lako napraviti, jer je Cibona u poslednjoj četvrtini uzvratila furioznom serijom (16:2), kojom se vratila na samo posed zaostatka (72:75). U tom trenutku istupio je Lorenco Braun i ubačenom trojkom i polaganjem posle ukradene lopte poveo Zvezdu ka trijumfu.

Trener Zvezde Andrija Gavrilović rekao je posle utakmice na konferenciji za novinare da je očekivao jak otpor domaćih.

"Pripremajući utakmicu video sam da su skupili ekipu koja je rešena da se bori i da pokuša da pobedi na svakoj utakmici. Cibona ima veliku potrebu za kontranapadom, da se taj ritam ubrza... Trudili smo se da to osujetimo, nije nam uvek to polazilo za rukom, bilo je velikih rezultatskih padova, ali na kraju smo ipak uspeli da ostanemo u igri i da pobedimo, što je večeras bilo najvažnije", izjavio je on.

Na pitanje koliko Evroliga oduzima energije njegovom timu, Gavrilović je rekao da kalendar definitivno ne ide na ruku.

"Ne samo što nam oduzima energiju, već fizički dolazimo do toga da imamo više vremena da se pripremimo za mečeve Evrolige nego za meč ABA lige. To malo remeti stvari. Voleo bih da je to obrnuto, kao u Evrokupu, koji se igra utorkom ili sredom, pa onda imate vremena da pripremite meč domaće lige. Igrači se emotivno jako potroše u Evroligi, igramo pred velikim brojem gledalaca, daju sve od sebe i teško je da se vrate fizički, optimalno i emocionalno posle toga, ali to je naša borba. Moramo na sve načine da dajemo važnost ABA ligi. Ona nas vodi u Evroligu i ima veliku važnost", dodao je on.

Trener Cibone Ivan Velić bio je zadovoljan nastupom svog tima i žalio je što njegov tim nije pogodio koju trojku više (5/24).

"Braunova trojka na tri-četiri minuta pre kraja je prelomila utakmicu. Mogli smo biti i bliže, ali kad protivnik ima ovakav šut za tri poena, a mi samo 20 odsto, onda to jopš više daje do značaja našoj igri. Igrali smo pametno, dobro, ali nije nas služio šut za tri poena. Tražili smo situacije za Bundovića, ali momci su dali sve od sebe. Igrali su dobar meč sa velikom energijom i to je trenutno naš maksimum".



"Da smo pogodili koju trojku više verovatno bi utakmica bila otvorena do poslednjih sekundi. Nijednu trojku nismo pogodili u igri '5 na 5'. Šteta", rekao je on, uz objašnjenje da krilo Ivana Novačića nije koristio jer mu se u poluvremenu požalio na bol u zglobu. Takođe, dres šampiona Hrvatske nije nosio ni Šejn Gibson, jer je u subotu na treningu pretrpeo udarac.

Nakon ovog kola, Zvezda će se pripremati za meč protiv Reala u Štark areni (četvrtak), dok se Cibona sa skorom 1-4 okreće obavezama u domaćem prvenstvu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC