• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sparsi i dalje bez trijumfa na Jadranu, može li Helios biti prekretnica?

Autori mondo.ba Autori Fena

Sarajlije protiv Heliosa žele da prekinu seriju poraza u Drugoj ABA ligi.

Košarkaši Sparsa u naredna četiri dana očekuju susrete protiv slovenskog Heliosa u regionalnoj ABA 2 ligi i tuzlanske Slobode u domaćem prvenstvu.

Nakon neočekivano slabog starta u ABA 2 ligi, u kojem su Sparsi zabilježili svih pet poraza, trener Goran Šehovac podnio je ostavku, a Uprava je odlučila da sarajevski tim s klupe privremeno vodi direktor tog kluba Nermin Selimović.

Možda će vas zanimati



Već u prvom nastupu Sparsi su prije dva dana u Bratuncu savladali istoimenu ekipu, u okviru 4. kola Prvenstva BiH.

"U tom susretu momci su dali sve od sebe, energetski smo bili na jednom izuzetnom nivou. Drugo poluvrijeme smo prelomili, kako smo i zamislili, i na kraju se dobro i završilo. Iskreno se nadam da je ovo početak naših dobrih rezultata", kazao je Selimović danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

On je naveo da nema nikakvih trenerskih ambicija, te da će tu dužnost obavljati privremeno.

"Ono što je trenutno dostupno na tržištu slobodnih trenera u ovom trenutrku ne zadovoljava naše ukuse ili je to nešto što prelazi budžet koji mi možemo da pokrijemo, tako da je Uprava kluba odlučila da ovako nastavimo, a da tražimo rješenje. To može biti za pet dana ili mjesec, teško je reći", rekao je Selimović.

Dugogodišnji trener Sparsa Marko Trbić, pod čijim je vodstvom klub ostvario najbolje rezultate, "prekomandovan" je u omladinski pogon, po kojem su Sparsi propoznatljivi u cijelom regionu. Njegov povratak na poziciju trenera prvog tima, po riječima Selimovića nije aktuelan.

"Trbić se vratio u omladinski pogon. Rad sa mladim. Siguno će biti na većem niovu nego što je bio prethodnih godina. Sve snage ćemo usmjeriti da okupimo najtalentovaniju djecu, da s njima dobro radimo i da oni popunjavaju prvi tim", kazao je Selimović.

Nakon izuzetno uspješene prošle sezone, koju je Selimović ocijenio kao najboju u istoriji kluba, ekipa je u novu sezonu ušla s finansijskim problemoma, zbog slabog odziva sponzora i nikakve pomoći nadležnih opštinskih, gradskih i kantonalnih struktura.

"U klubu je jako loša situacija po pitanju pronalaska sredstava od sponzora. U prošloj sezoni imali smo izuzetan rezultat, ali i jako je mali odziv sponzora. Ukupno je bilo samo tri do pet odsto sponzorskog novca, da ne pričamo o pomoći vlasti, opština i gradske uprave, apsolutno ništa. Da mi sami to nosimo na svojim leđima je nemoguće. Morali smo se vratiti jedan korak unazad. Budžet je prepolovljen u odnosu na prošlu sezonu. Situacija u klubovima iz država regiona nije ni slična kao kod nas", kazao je Selimović.

Sparsi sutra u dvorani "Grbavica" dočekuje ekipu Heliosa iz Domžala, koja je dosad zabilježila tri pobjede i dva poraza.

"Radi se o dobroj ekipi, o čemi najbolje pokazuju njihovi rezultati na otvaranju sezone. Očekujem da sutra budemo na jednom dobrom energetskom nivou, da s dosta pameti, dođeno do prve pobjede u ABA 2 ligi", rekao je Selimović.

Igrač Sparsa Branislav Đekić takođe očekuje tešku utakmicu sa slovenačkim timom.

"Ekipa Heliosa pokazala je kvalitet u prethodnim utakmicama. Moramo da svu svoju energiju i koncetraciju usmjerimo ka tome da prekinemo loš niz koji smo napravili u ABA ligi. Moramo na terenu da pokažemo da imamo kvalitet", kazao je Đekić.

Utakmica 6. kola ABA 2 lige biće odigrana sutra od 17.30 sati, dok je susret protiv tuzlanske Slobode, u okviru 5. kola Prtvenstva BiH, na programu u nedjelju od 18 sati.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC