• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama: Preokret u Tuzli, produžetak, pa slavlje Slobode u bh. derbiju

Autori mondo.ba Autori Fena

Uzvudljiva utakmica šestog kola Druge ABA lige u tuzlanskoj dvorani "Mejdan" pripala domaćinu.

U susretu šestog kola Druge ABA lige, košarkaši Slobode pobijedili su večeras u dvorani "Mejdan" ekipu Širokog, nakon produžetka rezultatom 88:86 (17:21, 21:19, 22:28, 19:11, 9:7).

Tuzlaci su do druge pobjede u prvenstvu došli zahvaljujući odličnoj igri i rezultatskom preokretu u posljednjoj četvrtini, te u produžetku.

Možda će vas zanimati

Gosti su vodili od početka susreta, ali ne više od sedam poena. Na kraju treće dionice imali su najveće vodstvo (60:68), ostvareno trojkom Batinića u posljednim trenucima tog dijela susreta.

Prednost je Široki imao sve do 34. minute kada je Janjić, nakon serije domaćih 11:0, pogodio i preokrenuo rezultat na 69:68. Potom je Greg povećao na 71:69, da bi u 38. minuti vođstvo Slobode iznosilo najvećih 78:73.

No, da je Široki ekipa koja se ne predaje, pokazali su u naredne dvije minute kada su izjednačili na 79:79, a potom su imali loptu za pobjedu. Međutim, Batinić sedam sekundi prije kraja nije pogodio. Nije ni Čerkezović koji je slabo šutirao u posljednjoj sekundi susreta, pa se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta više koncentracije i snage imali su igrači domaćeg tima koji su na kraju zasluženo došli do dva nova boda.

U ekipi Slobode najefikasniji su bili Janjić sa 23, Gegić koji je ubacio 15, te Čampara sa 12 poena. Kod gostiju, Batinić je postigao 26, a Kraljević 24 poen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC