• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić se vraća u Beograd? "Sigurno igram kvalifikacije za Tokio!"

Autor mondo.rs

Košarkaš Dalasa potvrdio da će nastupati za Sloveniju u ključnim borbama za plasman na Olimpijske igre.

 Luka Dončić igra u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Beogradu Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Luka Dončić je jasno i nedvosmisleno potvrdio - igraće na kvalifikacionom turniru za odlazak na najveću sportsku smotru!

Do četiri turnira koja nose po jednu "vizu" za Tokio ostalo je još nešto više od sedam meseci. Na jednom od tih takmičenja će učestvovati i Slovenija, a zvezda NBA lige će nastupiti za "zmajčeke".

„Da, naravno. Igraću sigurno i nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo na Olimpijske igre“, potvrdio je Luka Dončić u intervjuu za španski "As".

Kako će se kvalifikacioni turniri igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Litvaniji i Kanadi, Dončić bi mogao da se vrati u Beograd i "Štark arenu", u kojoj je 2018. godine na fajnal-foru osvojio Evroligu. On je tada bio i MVP završnog turnira.

Dončić je na izvanredan način započeo svoju drugu sezonu u NBA i u dresu Dalas Maveriksa je trenutno peti strelac i drugi asistent lige.

Ostvario je čak pet tripl-dabl učinaka, a Dončić je jasan po pitanju ciljeva.

„Cilj je da se plasiramo u plej-of. Tripl-dabl mi ne znači ništa kada izgubimo utakmicu kao u Njujorku.“

Nedavno je odigran i košarkaški derbi između Barselone i "njegovog" Real Madrida, a upravo su slavili njegovi nekadašnji saigrači. Kako kaže, razume vruć doček za Nikolu Mirotića, igrača katalonskog tima i nekadašnjeg košarkaša Reala.

„Gledao sam drugo poluvreme. Probudio sam se malo ranije zbog utakmice. Drago mi je da je Real pobedio. Mislim da je (Mirotić, prim. aut.) znao šta ga čeka. Za mene je to normalno. Ne samo da je igrao u Realu, već je kao košarkaš stvoren u Realu.“

Dončić ima veliku podršku navijača iz Španije i tamošnjih medija.

„Pomalo se i osećam kao Španac. Živeo sam tamo sedam godina. Hvala svima u Španiji koji me prate i ustaju uveče zbog mene. Zaista mi znači takva podrška“, zaključio je reprezentativac Slovenije za "As".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC