• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bili Beron: Izgubili smo mnogo ovakvih utakmica... I naučili smo

Autor mondo.rs

Bek Crvene zvezde kaže da je ekipa izvukla pouke iz teške nedelje. Lorenco Braun oseća da tim daje sve od sebe.

 Crvena zvezda pobijedila Žalgiris Bili Beron: Izgubili smo mnogo ovakvih utakmica... I naučili smo Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pokazala je znake života i ipak nasmejana završila tešku seriju utakmica.

Posle poraza i loših igara protiv Asvela, Partizana i Albe u poslednjih šest dana, crveno-beli su slavili na parketu Žalgirisa i ostvarili prvu evroligašku pobedu u gostima.

Možda će vas zanimati

Bila je to tvrda utakmica, u kojoj su i jedni i drugi dali samo po tri trojke i uglavnom ih promašivali (Žalgiris 14,3 odsto, Zvezda 12,5 odsto). Meč je odlučen u poslednjim sekundama, neuspešnim hicem Lukasa Lekavičijusa kraj Lorenca Brauna, najboljeg igrača crveno-belih u Kaunasu.


Američki plejmejker rekao je posle utakmice da je presudila odbrana.

"Mislim da je ključ bio fizička igra u defanzivi. To nam je nedostajalo u poslednjem meču, kao i u nekoliko poslednjih utakmica pre toga. Zato smo istakli da večeras izađemo na teren i da budemo agresivni", rekao je on.

Na pitanje kako se adaptira na tako neefikasne mečeve (konačan rezultat bio je 59:61), bivši NBA plejmejker rekao je da mu ide dobro i da mu se sviđa borbenost tima.

"Iskreno, navikavam se na utakmice sa malim brojem poena. Bolje je tako. Mnogo je više energije bilo i osećam da momci daju sve od sebe. Osećam se sjajno, ekipa se oseća sjajno. Nekad izgubiš, nekad pobediš, a to dolazi sa igrom".

Drama u Kaunasu i pobeda Zvezde.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

S obzirom na to da Lekavičijus nije ubacio šut za pobedu, ispostavilo se da je poslednje poene postigao Bili Beron. Iako je iskoristio samo jedno od poslednja dva slobodna bacanja, postavio je konačan rezultat četiri sekunde pre kraja.

"Igrali smo čvrsto. Znali smo da će ovo biti žestoka tuča, kao i da će biti malo poena, jer oba tima igraju dobru odbranu. Bili smo u stanju da odigramo jednu više akciju od njih. Oni su očigledno veoma dobro trenirani i znaju kako da igraju na pravi način, pa smo očekivali borbu u svih 40 minuta, posebno u njihovoj dvorani", rekao je Zvezdin šuter nakon meča

Beron je objasnio zašto je taj trijumf posebno značajan pred povratak u Beotgrad.

"Zahvalan sam zbog ove pobede. Bila nam je potrebna. Bila je ovo duga nedelja, odigrali smo četiri utakmice u sedam dana i bilo je dobro da ovo iskoristimo. Izgubili smo mnogo tesnih utakmica, imali smo vođstva u četvrtoj četvrtini i nismo 'zatvarali' te mečeve. Danas smo napravili pravi korak. Naučili smo kako da pobedimo. Spremni smo da se vratimo u Beograd da nastavimo niz", dodao je Amerikanac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC