• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav preokret u Sarajevu: Zrinjski za šest minuta ispustio +11!

Autor mondo.ba

Nevjerovatno šta je Zrinjski prosuo u sedmom kolu Lige BiH

U subotu su odigrane četiri utakmice sedmog kola košarkaške Lige BiH – na tri utakmice trijumfovali su domaći (Spars, Bratunac i Leotar), dok je jedini ''brejk'' napravila ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Najzanimljivije je bilo u Sarajevu, gdje je član ABA 2 lige, OKK Spars, ugostio mostarski Zrinjski. Meč je završen rezultatom 84:82, iako su ''plemići'' devet minuta prije kraja imali 12 poena prednosti (62:74), a nešto više od šest minuta do kraja na semaforu je bio ispisan rezultat 66:77.

Možda će vas zanimati

Međutim, od tog momenta pa do kraja, gostiju nije bilo na terenu. Do posljednjeg oglašavanja sirene mostarski premijerligaš postigao je samo pet poena (od toga tri sa linije za slobodna bacanja u posljednjim trenucima, prim.aut.), a OKK Spars je serijom 16:0 stigao do 82:77 na 120 sekundi do kraja, što je, pokazalo se, bilo dovoljno Sarajlijama da u dvorani u Novom Sarajevu upišu peti ovosezonski tirjumf.

Predvodio ih je Adin Vrabac sa 19 poena, Derion Strong Mur je postigao 13, a na 12 su se zaustavili Kenan Kamenjaš i Branislav Đekić. Kod Zrinjskog, Krsto Bjelica je postigao 21, a Aleksandar Danilović 19 poena.

Dvorana ''Miloš Mrdić'' ostala je neosvojiva tvrđava i nakon osmog kola. Na ovom mjestu Leotar ima četiri pobjede iz četiri utakmice, a večeras je ovu dvoranu poražena napustila ekipa Kaknja (88:81).

Bratunac je pred domaćom publikom nadigrao Slobodu (84:74), dok je jedini gostujući trijumf, i to veoma ubjedljiv, upisala Mladost u Vogošći (80:99).

LIGA BiH – 7. kolo

Subota:

OKK Spars – Zrinjski 84:82

Bratunac – Sloboda 84:74

Leotar – Kakanj 88:81

Vogošća – Mladost 80:99

Nedjelja:

Promo – Široki (18.00)

Utorak:

Igokea – Čapljina (19.00)

TABELA: OKK Spars 12, Leotar 12, Igokea (-1) 11, Kakanj 11, Mladost 11, Široki (-1) 10, Sloboda 10, Bratunac 10, Zrinjski 9, Promo (-1) 9, Čapljina (-1) 8, Vogošća 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC