• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halo, Boston: Pričali smo sa Bogdanom o Kokoškovu, Jokiću, Dončiću i Tokiju

Autor mondo.rs

Bogdan Bogdanović bio je na vezi skoro pola sata danas i odgovarao na brojna pitanja, od kojih se jedno odnosilo na to kako zaustaviti Nikolu Jokića. "Prvo, da ima loš dan", rekao je, a onda naveo i drugi način.

 Bogdan-Bogdanovic-o-Kokoskovu-Jokicu-Doncicu-Kingsima-Tokiju Izvor: MN PRESS

Novinari beogradskih redakcija imali su priliku, zahvaljujući agenciji "Action Global Communications", da razgovaraju danas sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je uoči utakmice sa Seltiksima u "Gardenu" imao zanimljiv odgovor na pitanje - kako čuvati Nikolu Jokića.

"Hmmm...", zastao je sekund, pa naveo dvije mogućnosti.

"Prvi način je da ima loš dan. To je jedno, a drugo je da, takođe, ima loš dan", rekao je dobro raspoloženi as Sakramento Kingsa, kojeg poslije mečeva u Bostonu i potom Filadelfiji sa Seventisiksersima očekuje povratak u Kaliforniju i derbi sa Denver Nagetsima pred domaćom publikom u nedjelju u "prajm" terminu na TV Arenasport.

Možda će vas zanimati

Bogdanović je zbog povrede zadobijene u "utakmici karijere" sa Finiks Sansima preskočio prvi duel "kraljeva" na turneji po Istoku, u kom su Bruklin Netsi bili bolji, ali se vratio u akciju u pobjedi nad Vizardsima u Vašingtonu.

"Osjetio sam grč protiv Finiksa na kraju, poslije su mi našli i istegnuće zadnje lože, čini mi se. Ali, to je prošlo, dobro sam", odgovorio je i prokomentarisao da je cilj bio najmanje polovičan učinak na ovom putovanju po obali Atlantika što znači da bi njegov tim morao da savlada ili Seltikse ili Sikserse.

Rekao je da su ga pozitivno iznenadili Los Anđeles Lejkersi, ali i Dalas Meveriksi, a da je razočaran izdanjem Blejzersa…

"Portland. Oni imaju najlošiji start od svih favorita".

Pet poraza na startu sezone vidio je kao posljedicu upoznavanja sa novim trenerom Lukom Voltonom, ali i turneje po Indiji koju je Kingsima nametnula NBA liga.

"Sve je bilo novo, nove akcije, nove ideje, nove kretnje, a ni taj put u Indiju nije mnogo pomogao".

Upravo tada, bilo je jasno i po govoru njegovog tijela, ali i po izjavama, da nije najzadovoljniji situacijom u prestonici Kalifornije.

"O čemu sam razmišljao tada? Ništa. Ubacivao sam koliko sam mogao na treninzima i čekao šansu, a onda je ona i došla", rekao je Bogdan, čiju su igru u odsustvu povrijeđenog Diarona Foksa pojedini američki analitičari bukvalno glorifikovali.

"Nikad me to nije interesovalo, šta pričaju jedni, šta drugi. Važno mi je bilo da ja budem zadovoljan i da prepoznam da sam ostvario napredak. Uvijek sam gledao samo svoj dio posla, da to uradim kako treba, da budem spreman za svaku situaciju. Samo mi je to u glavi", rekao je.

Rekord karijere srpskog košarkaša: 31 poen, 4 skoka, 7 asistencija, 3 ukradene lopte.
Izvor: YouTube

Ajvar ili kajmak?

Kolega sa Arene koji planira put u Sakramento ove nedjelje pitao ga je da li bi više volio ajvar ili kajmak. "Kad već dolaziš, što ne poneseš oba?", imao je konstruktivan predlog.

Upitan za susrete sa Jokićem, a potom i Lukom Dončićem, odogovrio je da u NBA ligi nema tih "posebnih osjećaja" uoči nekih utakmica.

"Uvijek je lijepo sresti ortaka, ali ovdje se sve tako brzo odvija, stvari su automatizovane, toliko utakmica ima da jednostavno ne postoji nešto poput treme ili posebnih priprema za meč".

Jedan kolega iz Slovenije upitao ga je da li bi volio da Dončić doputuje na ljeto u Beograd sa reprezentacijom na kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

"Huh... Veliki je ulog u pitanju i svakako da bi nam bilo lakše da nas žrijeb razdvoji, ali bih volio da on dođe, svakako", rekao je iskreno Bogdanović, koji kaže da prati Dončićeve igre, da se dobro poznaju, da su često igrali jedan protiv drugog i da se nada da će takvih utakmica biti samo još više u budućnosti.

Čovjek koji je Dončića učinio prvakom Evrope upravo pobjedom nad Srbijom u finalnoj utakmici 2017. u Istanbulu od prije nekoliko dana imenovan je za selektora "orlova". Igor Kokoškov, igrom slučaja, svakodnevno radi sa Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom u "srpskim" Kingsima koje vode generalni menadžer Vlade Divac i njegov asistent, Peđa Stojaković.

Bogdanović je u tom odgovoru posebno naglasio Igorovu posvećenost košarci, smatrajući da je priča o stručnosti i znanju suvišna.

"On je u startu bio jedna od najboljih opcija za nas. Odreći će se mnogo toga da bi se posvetio Srbiji. Znamo ga, bar mi iz košarke ga znamo", rekao je Bogdanović.

"Izuzetno sam zadovoljan što je Savez postavio Igora za selektora. On je dobar čovjek, nevjerovatno je posvećen, voli svoj posao, voli košarku. Dokazao je kakav je trener, imao je uspjeha gde god je dobio šansu i o tome ne treba trošiti riječi. Bitnije je ono što sam prvo rekao za njega".

O Kini nije želio da govori, rekao je da to prošlo i konstatovao da su u ovom periodu sezone svi igrači fokusirani na ono što im se događa u klubovima i da nije realno sada govoriti o ljetu i kvalifikacijama za Tokio, ali da nema dileme oko toga kako će one biti shvaćene kada dođu na red.

Srećno, Bogdane!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC