• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinković opet protiv Zvezde: Nedostaje mi vrijeđanje, zviždanje...

Autor mondo.rs

Šuter Valensije uželio se ovdašnjeg ambijenta, u kojem je odrastao noseći dres Partizana. "Ne vjerujem da će biti pun Pionir, ali bi taj trijumf bio meni najdraži", rekao je pred povratak kući.

 Vanja-Marinkovic-o-utakmici-protiv-Crvene-zvezde-sa-Valensijom Izvor: MN PRESS

Dolazak Valensije u Beograd, na meč protiv Crvene zvezde u hali "Aleksandar Nikolić" (četvrtak), biće i prva prilika da Vanja Marinković (22) zaigra u svom rodnom gradu od kada ga je ovog ljeta napustio.

Možda će vas zanimati

Dugogodišnji šuter Partizana zamijenio je pre nekoliko mjeseci crno-bijelu opremu narandžastim dresom Valensije i u njemu se sve bolje osjeća. 


Nedavno je u Evroligi odigrao odličan meč protiv Bajerna, dao 19 poena, pa bio zapažen i u susretu protiv Himkija prošle nedjelje, u kojem je njegov tim potvrdio dobru formu pred dolazak u Beograd.

Valensija za sobom ima četiri pobhede u poslhednjih pet kola, a Marinković je u intervjuu za "Večernje novosti" otkrio da se raduje povratku u Srbiju i nastupu u ovdašnjem ambijentu.

"Spreman sam za vreo doček navijača Zvezde. Moram da priznam da mi malo nedostaje vrijeđanje i zviždanje sa tribina, na koje sam navikao u Srbiji. U Španiji ljudi dođu na utakmicu da bi uživali u košarci i eventualno aplaudirali kada je dobar potez. To je neka druga dimenzija u odnosu na ambijent kod nas, gdje je na tribinama uvijek pitanje života ili smrti. Srbi drugačije doživljavaju košarku", rekao je on.

Španski tim dolazi u Beograd sa skorom 4-6, dok Zvezda ima trijumf manje.

O Partizanu...

"Ne svima mi se to što je mnogo stranaca u timu. Ne volim da vidim to na terenu, jer sam siguran da u mom bivšem klubu ima mjesta za mlade srpske igrače. Čujem se sa sagračima koji su ostali. Želim im da igraju sve bolje, da obezbijede plej-of ABA lige, da uđu među osam u Evrokupu...", rekao je Marinković o crno-bijelima.

"Slično su počeli sezonu kao i mi, u nekom usporenom ritmu, Imali su loš start, ali su prošle nedjelje dobili Žalgiris u gostima. Došao je novi trener, mada nisam siguran da će njihovi navijači prepoznati trenutak i ispuniti tribine... Kako god bilo, vjerujem da imamo šanse za pobjedu. Za mene bi taj trijumf bio draži nego bilo koji drugi".

Poslije dugog perioda igranja pod velikim pritiskom u Partizanu, Marinkoviću je u Valensiji skinut veliki teret sa leđa.

"Lakše mi je ovde mnogo. U Evroligi nismo ekipa koja juri rezultat, već se tu uigravamo za špansko prvenstvo, u kome opet svako svakog može da dobije. Sve mi je leglo, i klub i grad, ljudi... Start mi je bio teži, jer na svakom meču imaš duele sa ozbiljnim igračima. Najbitnije mi je da igram, da ekipa pobjeđuje, nije važno da li ću dati dva ili 20 poena. Pobjedama svakako svima nama raste samopouzdanje".

Duel Crvene zvezde i Valensije počeće u četvrtak u 19 časova, a Španci će doći u Beograd u srijedu, po ustaljenoj praksi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC