• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Marinković zablistao u Evroligi: "Izrešetao" je Bajern!

Autor mondo.rs

Najbolji nastup srpskog šutera u najjačem takmičenju.

Vasilije Micić bio je nepogrešiv u četvrtak, a Vanja Marinković je bljesnuo u petak!

Bek Valensije odigrao je meč sezone u Evroligi, jer je dao 19 poena u ubjedljivoj pobedi protiv Bajerna - 82:56 (20:16, 19:13, 20:18, 23:9).

Možda će vas zanimati

Bio je to najbolji nastup bivšeg šutera Partizana u najjačem takmičenju, u kojem je predvodio saigrače kao prvi strijelac tima. Dao je tri trojke iz pet pokušaja i imao odlične procente (8/11 iz igre).

Uz njegov ogroman doprinos, Valensija je odmakla sa začelja tabele, pa više ne drži "fenjer" tabele, već je na diobi od 14. do 18. mjesta. Španski tim sada ima isti učinak kao još pet timova (2-6), među kojima je i Crvena zvezda, koja je večeras izgubila u dramatičnom duelu protiv Asvela.

Na drugoj strani, u ekipi Dejana Radonjića bio je najefikasniji takođe bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić sa 14 poena, ali oni nisu promijenili mnogo, niti spriječili peti poraz nemačkog šampiona u najjačem takmičenju.

Pred oko 7.000 posjetilaca čuvene dvorane "La Fonteta", Valensija je nagovijestila pobjedu odličnom sekvencom sredine druge četvrtine. Tada, pri rezulatu 24:25, istakli su se pogocima Brok Motum, Kvino Kolom i Marinković, koji je u kratkom periodu "vezao" sedam poena za prvi dvocifreni "plus", 37:27.

Početkom nastavka Lučić je odgovorio sa sedam uzastopnih poena (za 39:36), poslije kojih je Giljem Vives nepovratno odveo Valensiju na još jednu značajnu razliku, koja je rasla do kraja utakmice.

Valensija: kolom 9, Marinković 19, Lojd 3, Ndur 1, Abalde, Tobi 4, Motum 14, Dubljević 11, Vives 13, San Emeterio 2, Dornekamp 4.
Bajern: King 3, Koponen 9, Monro 4, Lučić 14, Lo 11, Dedović 2, Zipser 2, Nelson 4, Flakadori, Bartel 3, Lesor, Radošević 2.

Pročitajte sve rezultate 8. kola Evrolige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC