• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Zvezda pobijedila u Milanu: Recept je bio jasan

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli trenirali su i u petak ujutru u Italiji. Potom su obavljenog posla krenuli kući.

 Armani-Crvena-zvezda-67-77-izjave-kosarkasa-Zvezde Izvor: MN PRESS

Navijači Zvezde uživali su dok su u četvrtak uveče gledali prodore Lorenca Brauna i trojke Bilija Berona u "Mediolanum Forumu". Američki tandem bio je sa po 21 i 17 poena najefikasniji u važnom trijumfu protiv Armanija, u kojem su crveno-bijeli odigrali najbolji meč sezone.

Ipak, dobar napadački ritam sigurno ne bi bio dovoljan za pobjedu da nije bilo dosad najčvršće odbrane crveno-bijelih, koja je svela Armani na samo 67 poena.

Možda će vas zanimati

"Zvezdina odbrana 'ugušila' je Armani", piše na sajtu Evrolige, uz podsjećanje da se srpski predstavnik mučio na startu sezone, prošao kroz promjene trenera i ostvario samo dvije pobjede u uvodnih devet kola.

"Stvari sada izgledaju drugačije i mnogo više obećavaju za Zvezdu", navedeno je u tekstu na sajtu takmičenja.

Crveno-bijeli su u "Mediolanum Forumu" šest puta blokirali šuteve domaćih, a dva puta su to uradili daleko od koša. Posljedica je bila to da je Armani odigrao meč sa daleko slabijim brojkama od dosadašnjih. Na primjer, do prošle noći ubacivao je 10,1 trojku po meču, a sinoć je dao sedam iz čak 30 šuteva.

Prvu je postigao Nemanja Nedović, tek poslije 14 minuta igre...

Ovaj, defanzivni segment igre je u komentaru meča naglasio i Bili Beron, koji je sinoć prvi put dao četiri trojke u evroligaškoj utakmici.

"Uvijek je teško igrati u ovakvoj ligi utakmicu na gostujućem terenu, i još teže doći do pobjede. Odbrana je bila ključni faktor za nas, igrali smo sjajno u tom dijelu, visoko, čvrsto i nismo im dozvoljavali da dolaze do lakih poena i koševa. Sa tim, i sa takvom timskom igrom u odbrani, i napad je dobro funkcionisao. Velika, važna pobjeda za nas, i iskreno se nadam da ćemo da nastavimo u istom ritmu“, izjavio je Beron i pozvao navijače da podrže ekipu u nedjelju protiv FMP-a i narednog četvrtka protiv Baskonije.


Igru u odbrani naglasio je i Ognjen Dobrić.

"Odigrali smo čvrsto, morali su da se pomuče za svaki poen. Odigrali smo je timski, od prvog do posljednjeg, a uz dobru odbranu kada proradi napad možete se nadati dobrom rezultatu. Ovo je vrlo važna pobjeda za naše samopouzdanje, liga je ove sezone izuzetno kvalitetna i teška, što se vidi i po rezultatima u dosadašnjem toku takmičenja. Takođe, značiće nam i u nastavku sezone, posebno do kraja ove godine, jer nas nakon utakmica sa FMP-om i Baskonijom u Beogradu, očekuje serija teških i važnih utakmica u oba takmičenja i to mahom na gostujućim terenima".

Naredni meč Zvezda će odigrati u nedjelju od 18 časova, protiv FMP-a.

"Idemo korak po korak, čeka nas važna utakmica u nedjelju u ABA ligi, a onda i novi izazov protiv Baskonije. Očekujem da će nas naši navijači podržati prvo u nedjelju, a onda i u Areni da pokušamo da nastavimo ovu seriju dobrih rezultata, jer ponavljam, nije lako ni u jednoj utakmici doći do pobjede u Evroligi“ rekao je Dobrić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC