• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdinom porazu: To je nemoć, a ne energija

Autor Mladen Šolak

Trener crveno-belih rekao da je komplikovana situacija sa plejmejkerima jako teško nadoknadiva na ovom nivou takmičenja.

 Dragan-Sakota-plejmejkeri-losa-igra-Zvezde-To-je-nemoc-ne-energija-rekao-posle-Zvezda-Baskonija Izvor: MN PRESS

Baskonija je nadigrala Zvezdu u Štark areni i predvođena inspirisanim Nikom Stauskasom pokazala snagu pred navijačima crveno-belih.

Gosti su treći uzastopni put savladali Zvezdu u Beogradu tako što su kontrolisali rezultat od prve do poslednje četvrtine, sa izuzetkom "bljeska" crveno-belih u drugoj deonici. 

Nedugo posle nje, u trećoj četvrtini počeo je rafal kanadskog šutera, koji je do poluvremena ubacio tri poena, a samo u trećoj četvrtini 16.

U tom periodu, ekipa Velimira Perasovića prelomila je otpor crveno-belih, koji su do kraja neuspešno pokušavali da se vrate "u egal", a pritom su ostali bez Lorenca Brauna, zbog čije je povrede skočnog zgloba zanemela Štark arena.

Možda će vas zanimati

Trener crveno-belih Dragan Šakota čestitao je posle utakmice gostima zasluženu pobedu.

"Pripremiili su meč veoma dobro i to je očigledno. Sa druge strane, imali smo problem sa samo jednim igračem u rosteru koji je mogao da organizuje igru. U njihovom timu ima šest igrača koji mogu da kreiraju sa više pozicija. To je velika prednost za njih. Trudili smo se da se borimo za svaku loptu, da držimo priključak i da na kraju imamo sreće. To smo uspeli protiv Valensije, ali večeras ne", rekao je on.

Upitan za lošu igru i slabu energiju svog tima, Zvezdin šef struke rekao da je to uobičajena slika ekipe koja gubi.

"Drugi tim je igrao jako dobro. Napadamo sa jednim igračem u kreaciji, drugim igračima nije lako da spuste loptu, a onda smo limitirani jer drugi timovi to mogu da brane. Valensija je to isto mogla da brani, ali smo se snašli, ostali u rezultatu i imali sreću u zadnjem šutu. To su ekipe potpuno drugačije sastavljene od nas i imaju prednosti".

Na pitanje da li je problem bila energija, on je odgovorio:

"Meni najteže pada kada vidim tako ekipu. Nije to energija, to je nemoć. Kada igraš, kad vodiš i kad ti ide, onda vidiš energiju. Nije prijatno izgubiti utakmice. Nažalost, biće toga, kao što su oni bili u lošoj fazi, sada će se podići. I sigurno će imati i bolje rezultate u nastavku".

Šakota je nekoliko puta ponovio da njegov tim ima veliki problem sa organizacijom igre, a ta situacija postala je još teža s obzirom na to da je večerašnji meč propustio i Filip Čović, zbog problema sa butnim mišićem,

Na pitanje da li će Zvezda izaći na tržište, njen trener nije odgovorio konkretno, uz objašnjenje da crveno-beli "već imaju previše stranaca".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC