• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorenco Braun na podu, Zvezda u problemu

Autor mondo.rs

Povreda skočnog zgloba plejmejkera dovela je u tešku situaciju Dragana Šakotu i stručni štab crveno-belih.

 Lorenco Braun povreda Izvor: MN PRESS

"Nemamo kreatora. Nemamo! Filip se povredio, nismo imali drugog osim Lorenca. Problem je", nekoliko puta je ponovio Dragan Šakota posle poraza u duelu protiv Baskonije.

Kraj uspešne serije crveno-belih i igra sa previše oscilacija nisu bile najteže vesti za navijače u četvrtak, jer više od poraza i skora 5-8 brine povreda prvog i trenutno jedinog raspoloživog organizatora igre, a ujedno i najboljeg igrača ekipe - Lorenca Brauna.

Možda će vas zanimati

Odlični Amerikanac pao je na parket u završnici meča i požalio se na povredu zgloba, zbog koje je otišao sa terena na ramenima saigrača. U svlačionici je rekao novinarima da se nada da će uskoro biti OK, a Šakota je izrazio strepnju da je Amerikanac povredio ligament zgloba.

Zvezda je došla u veoma komplikovanu situaciju, u kojoj trenutno nema na raspolaganju nijednog raspoloživog organizatora igre, a ni mogućnost da na tom mestu previše kombinuje. Čarls Dženkins prinudno je na momente preuzeo tu ulogu u četvrtak, ali to nije dalo rezultat, niti se pokazalo kao pouzdano rešenje za naredne mečeve.

A, pred Zvezdom je veoma komplikovan period do kraja decembra:

nedelja, 15.12: Zadar - Zvezda
sreda, 18.12: CSKA - Zvezda
petak, 20.12: Zvezda - Olimpijakos
ponedeljak, 23.12: Primorska - Zvezda
četvrtak, 26.12: Zenit - Zvezda (u Kazanju, a ne u Sankt Peterburgu)
ponedeljak, 30.12: Budućnost - Zvezda

S obzirom na takav raspored i na činjenicu da dugo neće biti ni operisanog Stratosa Perperoglua, čija kreacija sa pozicije krila veoma fali crveno-belima, Zvezda će biti prinuđena da reaguje.

Šakota tvrdi da izlazak na tržište u ovom trenutku nije jednostavan, jer je previše stranaca u ekipi. "Kako? Treba otpustiti nekog... Nije to bila tema, normalno da bismo o tome razmišljali da se ne daj Bože ozbiljnije povredi", rekao je on.

Za dva dana očekuje se da Čović stisne zube i da istrči na teren Zadra u utakmici ABA lige, u kojoj crveno-beli nemaju prostor za kiks. Meč protiv "fenjeraša" biće uvod u pakleni finiš meseca, u kojem će Zvezda na dva dana prolaziti teške ispite. 

Da bi ih prošla uspešno, moraće da nađe rešenje, a vreme joj nije saveznik - ni u potrazi na tržištu, ni u navikavanju postojećih bekova na druge uloge.

"Jedino to mogu da uporedim sa fudbalom. Ko ima više veznih igrača, taj će bolje igrati", slikovito je u četvrtak zaključio Šakota.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC