• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedili Barsa i Asvel, gužva u vrhu, velika borba za plej-of!

Autor mondo.rs

Sjajna je bila Barselona protiv Panatinaikosa, dok je Asvel pobjedom nad Armanijem dodatno zakomplikovao bitku za jedno od prvih osam mjesta.

 Barselona-i-Asvel-pobijedili-Evroliga-sve-zanimljivija-sportske-vijesti Izvor: MN PRESS

Asvel je iskoristio domaći teren i sigurno pobijedio Armani sa 89:82 (20:24, 18:21, 32:16, 19:21), čime je potpuno zakomplikovao situaciju u borbi za plej-of, jer je sada na tabeli velika gužva između petog i 15. mjesta!

Asvel sada ima šest pobjeda, koliko ima i Baskonija. Himki i Armani imaju po sedam, i oni su prvi "iznad crte" dok Panatinaikos i CSKA imaju po osam. Prava "žurka" nastaje od 11. mjesta, jer Olimpijakos, Crvena zvezda, Fenerbahče, Valensija i Bajern imaju po pet.

Možda će vas zanimati

Asvel su do trijumfa predvodili Dejvid Lajti sa 19 i Džordan Tejlor sa 18 poena. 


Armani je imao nekoliko raspoloženih igrača: Luis Skola je postigao 14 poena, uz tri skoka i tri asistencije, dok je Serhio Rodriges dao 13. Arturas Gudaitis i Kaleb Tarčevski su dali po 12. Vladimir Micov odigrao je 24 minuta za milanski tim i za to vrijeme je imao učinak od sedam poena i pet skokova.

U velikom derbiju večeri, Barselona Svetislava Pešića je kod kuće pobijedila Panatinaikos sa 98:86 (28:23, 27:24, 16:18, 27:21) i tako zadržala priključak za liderima. Katalonski tim sada ima 10 pobjeda, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid, dok je Efes prvi sa 11. PAO je ostao na osam trijumfa i nalazi se na petom mjestu.

Barselona je igrala strpljivo, pogotovo u odbrani i uspjela je da "slomi" Panatinaikos, a na kraju i ostvari razliku koja će joj sigurno donijeti samopouzdanje za predstojeće duele.

Sjajno veče imao je Nikola Mirotić, koji je predvodio svoj tim do pobjede sa 23 poena i sedam skokova. Malkolm Dilejni dodao je 17 poena, a Brendon Dejvis 12.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Džimer Fredet sa 19 poena, dok je Nik Kalates ostvario "dabl-dabl" sa 13 poena i 13 asistencija, ali je slabo igrao u drugom poluvremenu.

"Svi smo srećni, igrali smo izuzuetnu košarku. Imali smo kontinuitet u odbrani, a u drugom poluvremenu i u napadu. Bili smo jako dobri večeras. Ponosan sam na tim, jer je jako teško igrati kod kuće pod velikim pritiskom, ali oni imaju samopouzdanja", rekao je Pešić poslije utakmice.

Pogledajte rezultate i ostalih mečeva.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC