• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman postao noćna mora za Željka - Efes ponovo bolji od Fenera

Autor mondo.rs

Košarkaši Efesa su još jednom bili uspešniji od svog najvećeg rivala, ali je ovog puta njihova pobeda bila još ubedljivija.

Ekipa Efesa je, nakon decenije u kojoj nije uspevala da osvoji titulu u domaćem prvenstvu, postala prava noćna mora za Fenerbahče. Prethodne sezone su ih savladali u finalu domaćeg prvenstva i polufinalu Evrolige, a trendovi se nastavljaju.

Manje od 48 sati nakon pobede u Evroligi, Efes je ponovo skinuo skalp najvećem rivalu. Četa Željka Obradovića je danas bila još dalje od pobede (79:66), a raspucani Efes ponovo je bio prevelik problem za igrače gostujućeg tima.

Možda će vas zanimati

Atamanov tim su ponovo predvodili igrači od kojih se najviše očekuje. Koševe za Efes je postizalo samo šest košarkaša, a oni su ih podelili tako da svi budu dvocifreni. Vasa je susret završio sa 5/14 iz igre, 4/4 sa bacanja i četiri asistencije.


Ekipa Efesa je prvi deo meča završila sa tri poena prednosti, ali se Fenerbahče vratio u drugom kvartalu. Obradovićev tim je dobio taj deo igre, pa se do odmora prednost Efesa istopila na samo jedan poen.

Usledio je ključni deo meča, četvrtina koja je dala odgovor na pitanje pobednika u ovom susretu. Trećih deset minuta susreta Efes je dobio rezultatom 26:10, a od takvog udarca Fenerbahče se nije oporavio.

Za razliku od meča u Evroligi, koji je završen rezultatom 81:73 u korist Efesa, sada je tim Ergina Atamana bio još ubedljiviji. Treća i četvrta četvrtina pokazale su da je trenutno tim koji predvode Larkin i Micić na daleko višem nivou od svog najvećeg rivala.

Sva petorica startera u ekipi Efesa upisali su dvocifreni poenterski učinak, a dvocifren je bio i rezervista Tunčer. Krunoslav simon je ubacio 16 poena, Vasa Micić je dodao 15, a Larkin i Singlton po 14. Tunčer i Plajs su se zaustavili na 10 postignutih poena.

Igrač sa najboljim učinkom u ekipi Fenerbahčea bio je Nando de Kolo koji je postigao 17 poena na ovom meču. Pratio ga je jedino Melih Mahmutoglu sa deset poena. Nikola Kalinić je susret završio sa četiri poena, uz tri promašaja iz igre, četiri skoka i četiri asistencije, dok Štimac nije bio u sastavu.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić je ponovo igrao sa maskom, koju nosi zbog nedavno dobijenog udarca u nos. Nije uspeo da ponovi partiju od pre dva dana kada je ubacio 10 poena protiv istog rivala.

Ekipa Efesa je prvoplasirana u turskom prvenstvu, uz učinak od 11 pobeda i samo jednog poraza. Fenerbahče, koji ima mnogo problema na početku ove sezone, nalazi se na četvrtom mestu, sa skorom 9-3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC