• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može i bez Luke: Dalas prekinuo seriju Milvokija!

Autor mondo.rs

Hjuston napravio istorijski preokret, srpski igrači pobede svojih timova gledali sa klupe

Dalas se ne šali. Maveriksi su bez svoje prve zvezde Luke Dončića prekinuli seriju od 18 pobeda Milvoki Baksa, kome nije pomogla ni još jedna "monstruozna" partija Janisa Adetokunba.

Dončić je izvrnuo zglob i pauziraće do nove godine, a u njegovom odsustvu iskočili su Kristaps Porzingis i Set Kari sa po 26 poena i pobedu Maveriksa od 120:116.

Možda će vas zanimati

Porzingis je dodao i 14 skokova, a odličan je bio i Džejlen Branson sa 13 poena i 11 asistencija. Boban Marjanović nije ulazio u igru za Dalas.

Kristaps Porzingis postiže 26 poena protiv Milvokija.
Izvor: YouTube/ Dallas Mavericks

Milvoki je, naravno, predvodio Janis sa 48 poena i 14 skokova, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Ako je za utehu, grčki reprezentativac se od danas nalazi na drugom mestu liste strelaca u sezoni, sa prosekom od 31, pretekavši tako Dončića, koji ima prosek od 29,3. Prvi je Džejms Harden sa sumanutim prosekom od 39,3 poena po meču.

Dalas je sada treći na Zapadu sa 18 pobeda, dok su Baksi i dalje neprikosnoveni na istoku sa 24 trijumfa. Ovo im je bio prvi poraz još od 8. novembra.

Ovo je Milvokiju bio najduži niz pobeda još od sezone 1970/71, kada su zaređali 20 trijumfa i na kraju došli do titule. Tadašnju ekipu do prstena su predvodili Karim Abdul-Džabar (tada i dalje Lu Elsindor) i Oskar Robertson.

Trijumf Mavsima čestitao je i Dončić.


Hjuston je kod kuće napravio najveći preokret u istoriji kluba u pobedi nad San Antoniom 109:107, pošto je nadoknadio 25 poena zaostatka da pobedi Spurse u teksaškom derbiju.

Rasel Vestbruk je predvodio pobednike as 31 poenom, a Harden je dodao 28.

Prethodni najveći preokret desio se pre skoro 43 godine, januara 1977, kada je tim nadoknadio 23 poena zaostatka protiv Portlanda.

Spurse je izgleda stigao umor, pošto su pre ovoga igrali četiri uzastopna meča sa produžecima. Ceo tim je igrao dobro u napadu, ali se istakao Lamarkus Oldridž sa 19 poena i 13 skokova.

San Antonio je imao veliku prednost, ali je Hjuston krenuo u furioznu završnicu, izjednačio i doveo do "klackalice". Bilo je neređeno dva i po minua pre kraja, kada je poveo trojkom Pi Džej Takera. Rudi Gej je primakao Spurse na poen zaostatka.

Posle toga je Harden promašio trojku, a Forbs je šutirao za tri, da bi lopta posle par odbitaka izašla iz koša. Nakon toga je Harden pogodio dva bacanja za vođstvo 109:106 16 sekundi pre kraja. Forbs je promašio još jednu trojku, a Rokitsi su koristili preostalo vreme u namernom fauliranju.

Pogledajte tu završnicu:

Hjuston - San Antonio završnica utakmice i preokret Rokitsa
Izvor: YouTube/ CliveNBAParody

Podvig je napravio i Memfis, koji je kod kuće pobedio Majami 118:111, predvođen dvojcem Dža Morant-Jonas Valančijunas, obojica novajlije u dresu Grizlija.

Američki "ruki" završio je meč sa 20 poena i 10 asistencija, dok je litvantski centar imao učinak od 21 poena i 10 skokova. Ovo je Memfisu bila četvrta pobeda u poslednjih pet mečeva i sada je napravio osetniju prednost u odnosu na ostale "davljenike" sa Zapada, Nju Orleans i nesrećni Golden Stejt.

Marko Gudurić nije učestvovao u pobedi, pošto nije ulazio u igru.

Rezultati:

Detroit - Vašington 119:113
Toronto - Klivlend 133:113
Hjuston - San Antonio 109:107
Memfis - Majami 118:111
Milvoki - Dalas116:120
Oklahoma - Čikago 109:106
Feniks - Portland110:111

Pročitajte i ovo

Tagovi

NBA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC