• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda otišla u Moskvu, Lazić upozorava: Dozovimo se pameti!

Autor mondo.rs

Gostovanje evropskom prvaku u jako nezgodnom trenutku

 CSKA - Crvena zvezda najava Izvor: MN PRESS

Nema predaha za Crvenu zvezdu, koja je već otputovala u Moskvu na ovonedeljni dupli program Evrolige, duel 14. kola protiv CSKA. Svesni su svi u redovima šampiona Srbije ko je favorit u duelu sa prvakom Evrope, ali se niko ne predaje unapred.

"CSKA je prvak Evrope. Nije velika razlika u odnosu na tim od prošle sezone. Po rezultatima može da se kaže da su trenutno slabiji, ali to ne znači da neće dosegnuti formu iz prošle godine kada su bili najbolji na 'fajnal foru'", rekao je trener Dragan Šakota za sajt kluba.

Možda će vas zanimati

Trenutak za Crvenu zvezdu nije ni malo lak. Ekipa je vezala poraze u Evroligi i ABA ligi, od čega je ovaj drugi posebno bolan, jer je bio od Zadra, poslednjeg tima na tabeli Jadrana.

Povrh svega toga, Zvezda je ostala na pet pobeda u Evroligi, u žestokoj konkurenciji u borbi za plej-of. CSKA je trenutno peti sa osam pobeda.

"Analizirajući igru, oni su ekipa koja u nekim momentima igra odbranu i napad gotovo perfektno i predstavljaju model ostalim timovima kako se to radi. Sigurno nam neće biti lako, ali ćemo i mi probati da im posao otežamo", kazao je Šakota

Utakmica protiv CSKA igra se u sredu od 18 sati, a Zvezdu u Beogradu u petak čeka meč sa bratskim Olimpijakosom.

"Duplo kolo, idemo u Rusiju, utakmice se ređaju. Motiv kada je Evroliga u pitanju je uvek tu. Trebalo bi tako da bude I u ABA ligi…Idemo tamo da popravimo utisak nakon Zadra,nadam se da ćemo odreagovati da ćemo se konačno 'dozvati pameti' jer je stanje alarmantno što se igre tiče i nekih rezultata", rekao je Branko Lazić.

Kapiten je bio posebno besan posle poraza od Zadra, rekavši da igrači moraju dobro da se zamisle.

"Dakle, prva želja je da odigramo kako treba da igramo, i ako se ukaže prilika, da je iskoristimo za pobedu. CSKA je ekipa koja redovno fajnal for, osvojili su Evroligu prošle sezone, prepuni izvanrednih pojedinaca, a uz to igraju na domaćem terenu. Ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku. Moraćemo da odigramo zaista snažnu, pametnu i timsku odbrani da bismo imali čemu da se nadamo" rekao je kapiten Crvene zvezde.

Ovo će biti 8.međusobni susret dva kluba u Evroligi, moskovski "armejci" trenutno vode 6-1 u pobedama. Jedini trijumf crveno-beli zabeležili su 29.decembra 2016.godine kada su slavili 78:67 u prepunoj "Štark Areni".

Ekipa nakon duela u Moskvi neće imati puno vremena za pripremu naredne utakmice, povratak u Beograd zakazan je za četvrtak u popodnevnim časovima, a utakmica sa Olimpijakosom ( za koju su karte već puštene u prodaju u utorak ) sledi u petak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC