• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarunas pred Efes: Igraju najbolje u Evropi, kao da su deceniju zajedno

Autor mondo.rs

Košarkaši Žalgirisa će u narednom kolu Evrolige odmeriti snage sa Efesom, a to će biti susret tima u najlošijoj i tima u najboljoj formi u takmičenju.

 Šarunas pred Efes: Igraju najbolje u Evropi, kao da su deceniju zajedno Izvor: MN PRESS

Ne tako davno, Žalgiris je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja u evropskoj košarci. Uspeli su da stignu na F4 Evrolige, pokupe simpatije neutralne publike i igraju zabavnu košarku. Onda im je to sve ukrao Efes.

Turski tim je prethodne sezone bio sjajan, ali nije čudo koje je trajalo jedno leto. Sada ponovo igraju u sjajnom ritmu, pobeđujući na dva fronta istovremeno. Zato su velika pretnja za Litvance.

Možda će vas zanimati

Evroligino 14. kolo donosi nam okršaj timova sa različitih krajeva tabele. Tako će tim u najboljoj formi u Evropi, Efes biti gost u Kaunasu, timu Žalgirisa koji deli poslednje mesto na tabeli Evrolige.

Pred ovu utakmicu, zanimljivo viđenje stvari imao je Šarunas Jasikevičijus, trener litvanskog tima. Nekadašnji plejmejker shvata da će njegovog timu biti izuzetno teško protiv turskog kluba.

''Izgleda kao da igraju zajedno 10 godina, veoma su uigrani. Imaju mnogo igrača koji mogu da kreiraju poene, to je još jedna od njihovih prednosti. Verovatno igraju najbolju košarku u Evropi ovog trenutka.'', ističe litvanski trener.

Poslednju pobedu u Evroligi Žalgiris je upisao još 1. novembra, kada su savladali Fenerbahče. Do tog trenutka su imali skor 3-3, ali su od tada u seriji poraza koju ne mogu da prekinu.

Sa samo tri pobede u dosadašnjem delu sezone, Žalgiris je izjednačen na poslednjem mestu sa Zenitom iz Sankt Petersburga. Skroz na drugom kraju tabele, evroligaški karavan predvodi Efes. Tim koji ima učinak 11-2 je poslednji meč izgubio 30. oktobra, od Panatinaikosa.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC