• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić: Trenutno ne mislim o Olimpijskim igrama

Autor mondo.rs

"Da, mislim da sam doneo nešto drugačije u NBA i da mogu da izvedem skoro sve na terenu. Ali ne mislim da to mogu samo ja...", kazao je srpski centar Nikola Jokić.

 Nikola-Jokic-Olimpijske-igre-Srbija-NBA-liga-sportske-vesti Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

NBA uvek za Božić spremi iznenađenje za svoje navijače tako da mogu da uživaju u celodnevnom programu uz mnoštvo dobre košarke!

Tako ćemo ove Toronto i Boston, Filadelfiju i Milvoki, Golden Stejt i Hjuston, Lejkerse i Kliperse, a nas će možda najviše zanimati duel Denvera i Nju Orleansa, naravno zbog našeg najboljeg košarkaša Nikole Jokića koji ponovo igra u odličnoj formi.

Možda će vas zanimati

"Pre svega mislim da imamo dobru sezonu. Mislim da su naša očekivanja od nas samih vrlo visoka i da želimo nešto da postignemo, zato postoji mali pritisak. Nedostaje nam šut, mučimo se, ali mislim da je ovo do sada dobra sezona za nas. Plasirani smo u prva četiri tima Zapada, igramo dobro. Možemo, naravno, da budemo bolji, ali bismo mogli biti i gori. Ja lično mislim da nam je ostalo još dosta vremena u sezoni, a takođe smatram da se vraćam u formu od prošle godine", kazao je Nikola Jokić u intervjuu pred božićne utakmice u NBA ligi.

Tu je sada već petu sezonu i prepoznatljivo je lice NBA lige - zvanično i najbolji centar lige.

"Da, mislim da sam doneo nešto drugačije u NBA i da mogu da izvedem skoro sve na terenu. Ali ne mislim da to mogu samo ja...", iskren je momak iz Sombora.

"Mislim da u NBA ima puno momaka koji mogu uticati na igru na mnogo različitih načina. Ali da budem iskren, tako sam igrao od malih nogu. Uvek sam zaista bio dobar sa loptom, uvek sam je dodavao, šutirao, pogađao. Za mene je to normalna stvar. Zatim, moj trener Maloun, naravno, mi daje slobodu i priliku da igram svoju igru, i to je počelo da mu se dopada, i mojim saigračima iz tima se to dopada i počeli smo da dobijamo utakmice. Mislim da je to jedna vrsta odgovora: trener mi je dao slobodu da igram kako sam igrao celog života".


Jokić dodaje i da uopšte ne razmišlja o tome da "čuva energiju" za važnije utakmice u plej-ofu, dok je govorio i o tome što Denver trenutno ima drugu najbolju odbrana u NBA.

"Da, mislim da je za mene lako. To je jednostavan odgovor, samo zato što je to isti tim. Imamo isto pokrivanje, istu rutina, isti sistem - igramo u istom sistemu četiri godine. Poznavajući jedni druge, znajući šta drugi igrači mogu u odbrani, pomažemo jedni drugima, to je zajednički podvig. Verovatno je značajno što igramo zajedno toliko godina, iako ponekad nije lako, znamo da je za dobijanje utakmica pokrivanje svih segmenata bitno", naveo je Jokić.

Dončić i Evropljani?

"To mi se veoma dopada, iskren da budem. Njihov put je sjajan. Kada sam tek stigao u NBA, Denver je imaou 26 pobeda, mislim, a onda te godine smo imali 32, i svake godine smo bili sve bolji. Taj put, borba sa svim. Svake godine ih je sve više. Trenutno imamo uspeha, to je najbolja stvar, i mnogo uživam u tome".

Šta je Majk Maloun dodao Denveru da ga učini konstanto među prvih pet timova Zapada?

"Da budem iskren, pita nas mnogo puta, razgovara sa igračima, pita nas za mišljenje. Zna da mi igrači vidimo ponešto drugačije. On uvek ima dobru igru, ali ponekad nas pita šta želimo da izvedemo i šta volimo. On nam mnogo veruje, ovo moja peta godina s njim, slažemo se, i sve bolje poznajemo. Poverenje koje ima u nas je ogromno. To znači mnogo za mene i ostale momke".

Posebno pitanje za Jokića odnosilo se na najveći događaj u 2020. godini - Olimpijske igre.

U nedavnom intervjuu za sajt FIBA nagovestio je da će biti tu za Srbiju kada se bude igrao kvalifikacioni turnir u Areni, dok je ovog puta bio nešto oprezniji na odgovoru. 


Kao i pre godinu dana kada nije davao izričit stav o tome da li će igrati na Mundobasketu.

"Iskren da budem, trenutno ne mislim o tome", kazao je Jokić.

"Moj cilj je sada fokusiran na Denver i cilj mi je bio da budem najbolji u ovom trenutku. Kvalifikacije za Olimpijske igre su daleko, tako da o tome ne mislim. Ne razmišljam ni o Olimpijskim igrama sada, jer ne mogu da utičem na nešto što će biti kroz 7-8 meseci", zaključio je srpski centar.

Nadamo se da će se ipak odlučiti da igra na OI!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC