• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Imate sreću da imate Vučića, velikog sportistu

Autor mondo.rs

"Pričam o sportu, to je moj dio", rekao je Partizanov trener u prazničnom razgovoru za Jutarnji program Radio-televizije Srbije.

 Andrea-Trinkijeri-Aleksandar-Vucic Izvor: MN PRESS

Hrišćanski vjernici koji poštuju gregorijanski kalendar slave Božić ove srijede. Današnji dan poseban je i za trenera košarkaša Partizana Andreu Trinkijerija, koji zbog obaveza sa ekipom neće moći da potpuno uživa u prazničnoj atmosferi.

Gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije, šef struke crno-bijelih rekao je da je zbog "miksa" svojih korijena dobro osjeća tradicije nekoliko naroda i da mu je to pomoglo da od djetinjstva dobro "osjeti" praznike i na ovim prostorima.

Možda će vas zanimati

"Iskreno se osjećam kao građanin svijeta i to doživljavam kao veliku prednost i dar. Bio je to veliki miks tortelinija, sarme, Badnje veče, Božić... Jako zanimljivo. Nezaboravno. To mi je puno pomoglo u životu da budem otvoren. Radio sam u puno zemalja i nikad nisam imao problem da prihvatim mjesto gde živim i ljude", izjavio je Italijan.

Na pitanje da li je teško odricati se bliskih momenata sa porodicom zbog sporta, Trinkijeri je odgovorio da su oni koji se bave njegovim poslom ipak povlašćeni u odnosu na druge.

"Teške su neke stvari u profesionalnom sportu, ali ne bih rekao da je to teško. Teške su povrede, teško je izboriti se da dođete do vrha. Teško je onima koji na dan Božića moraju da voze autobus. Nama nije toliko teško. Puno se promijenila stvar, jer prije 15-20 godina dan Božića je u sportu bio nebitan. Sada su stavili da se fudbal i košarka igraju baš na dan Božića. Danas imamo trening, meni su praznici prije treninga, poslije treninga, a ne na treningu. Isto tako i prije utakmice i poslije utakmice, a u Italiji uvek stave veliki derbi na dan praznika, veliki derbi... Nema praznika kad je utakmica".

Uz podjsećanje da je prošle godine rado učestvovao u humanitarnoj akciji "Zajedno za život" u organizaciji Jovana Simića, Trinkijeri je rekao da se trudi da kod svojih igrača razvije svijest o značaju pomoći drugima.

"Mogu da pokažem put, ali to je na kraju nešto individualno. Kaže se u Italiji da je ono što možemo da radimo kao kap u moru. Ali ako ne napravimo to, onda fali ta kap".

Izvor: MN PRESS

Trinkijeri je stanovnik Beograda od novembra 2018. godine i s obzirom na to da odlično govori srpski jezik i da poznaje ovdašnji mentalitet, lako se navikao na Srbiju.

"Ovdje volim ljude, jer su gostoprimljivi, jer su topli, temperamentni. Nekad je to dobro, a nekad ne, ali bolje je imati nešto ispred sebe, gledati u oči. Sa druge strane, ne volim gužve, ovdje znaju da budu gore nego u Italiji. Dovoljno je da se neki auto stavi na pravo mjesto i da se zaglavi cijela ulica"

"Ne pomislim prvo na košarku, već na djecu"

Upitan da li mu je košarka prva na pameti kada ujutru otvori oči, Partizanov trener odgovorio je da ipak prvo pomisli na svoje najbliže. "Nije sasvim. Košarka je važan dio mog života, ali sve radimo za našu djecu. Prvo pomislim na svoju djecu, porodicu, zdravlje... Da im ostavim bolje mjesto za život, a to će biti jako teško".

Sljedećeg ljeta, u Beogradu će biti odigran jako važan košarkaški meč reprezentacija Srbije i Italije, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Jasno je za koga će Trinkijeri navijati, ali kaže da "ako od nekog mora da izgubi, neka to bude Srbija".

"Ako me pitaš za koga navijam, prirodno da navijam za Italiju. A, ako neko treba da me dobije, neka bude Srbija. Mislim da je Srbija sada malo u prednosti. Živim u sportu, radim u sportu i u Italiji je momenat sporta jako težak. Velike afere, nema podrške, mijenjaju se zakoni za porez i sada je baš velika afera, svađa u olimpijskom komitetu i svi su u košarci malo zabrinuti. Ali, vidim gdje će se igrati kvalifikacije i imate veliku sreću da imate predsjednika Vučića, koji je veliki sportista. Pričam o sportu, to je moj dio i imati olimpijske kvalifikacije u Srbiji je velika stvar".

Na tom turniru "orlove" će voditi Igor Kokoškov, o kome Italijan ima veoma lijepo mišljenje,

"Fantastično je što je postao selektor i ne postoji bolji 'most' između Evrope i NBA lige. Imamo kompletno drugačije sisteme igre i gospodin Kokoškov je fantastičan izbor".

Košarkaši Partizana završiće 2019. godinu utakmicom protiv Primorske u nedjelju u Štark areni. Onda će se polako pripremati za Top 16 fazu Evrokupa i veliki derbi na Novom Beogradu protiv Virtusa, na čijoj klupi sjedi Aleksandar Saša Đorđević, a na terenu igra Miloš Teodosić, lider ekipe i najbolji igrač prve faze takmičenja.

"Zaslužio je nagradu MVP-a. Genijalac je i to ozbiljan genijalac. Probaćemo, daćemo sve od sebe. Od kada sam došao malo smo stabilniji klub, imamo podršku i biće jako teške utakmice, teški protivnici. Biće zanimljivo", dodao je Trinkijeri.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC