• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dupla" pobjeda Širokog - rival za plej-of pao i na "Pecari''!

Autor mondo.ba

Širokobriježani su stekli značajnu prednost u odnosu na Rogašku slučaju jednakog broja bodova u borbi za doigravanje za plasman u jači regionalni rang

 ABA 2 liga Široki Rogaška 91 82 Izvor: MN PRESS

Košarkaši Širokog stigli su večeras do osme pobjede u ABA 2 ligi savladavši ekipu Rogaške, direktnog rivala u borbi za plasman za plasman u plej-of, rezultatom 91:82.

Trijumf tima sa Pecare dobija još više na značaju ako se zna da je aktuelni šampion do pobjede nad slovenačkim predstavnikom došao i na gostovanju, u drugom kolu (74:79), te će u slučaju istog broja bodova nakon 22 kola, biti u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera.

Možda će vas zanimati

Prva dionica završena je prednošču Širokog od 11 poena (26:15), a dvocifreno odstojanje puleni Hrvoja Vlašića čuvali su tokom prva tri minuta drugog perioda, nakon čega je Rogaška prvi put na meču ozbiljnije zaprijetila i na 80 sekundi do kraja smanjila zaostatak na samo dva poena (40:38).

Taj prvi nalet Slovenaca bio je kratkog daha. Do kraja prvog poluvremena, Široki Brijeg je kreirao seriju 7:0, a pet od tih sedam poena bilo je djelo Darija Drežnjaka.

Drugi atak Rogaške natjerao je domaće na brigu.

Za čas posla je na semaforu bio ispisan rezultat 49:50, pa je Vlašić bio primoran da zatraži minut odmora, koji je, pokazalo se, urodio plodom!

Pozvao ga je trener Širokog na šest minuta do kraja tog perioda, već do ulaska u posljednji kvartal Širokobriježani su umirili svoje navijače, postigavši 18, a primivši samo sedam poena, za 67:57 pred odlučujućih deset minuta, a bilo je jasno u kojem će smjeru na kraju otići meč kada je Mateo Čolak dvojkom na nešto više od sedam minuta do kraja meča prvi put odveo ekipu na maksimalnih +15 (74:59).

Pet igrača Širokog Brijega je kraj svog imena upisalo dvocifren broj poena.

Dominirala su braća Drežnjak Mateo i Dario sa 19, odnosno 18, Jure Zubac je postigao 17, Goran Filipović 14, a Mateo Čolak 11 poena.

Kod gostiju, Tadej Ferme se zaustavio na 14 poena, Urban Durnik i Đorđe Lelić su upisali 14, a dva manje je imao Toni Vašington.

ABA LIGA – 13. kolo

Srijeda:

MZT – Spars Realway 73:64

Helios – Dinamik 63:61

Sutjeska-  Lovćen 87:83

Borac – OKK Sloboda 99:69

Četvrtak:

Široki – Rogaška 91:82

Split – Novi Pazar 116:81

TABELA: Borac 12-1, MZT 10-3, Sutjeska 8-5, Rogaška 8-5, Široki 8-5, Helios 7-6, Split 6-7, Dinamik 6-7, Lovćen 5-8, Novi Pazar 4-9, OKK Sloboda 3-10, Spars Realway 1-12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC