• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakvo novogodišnje iznenađenje: Lider Druge ABA lige pao u "Skenderiji"

Autor mondo.ba

Sparsi ostvarili tek drugi ovosezonski trijumf na Jadranu, i to protiv ekipe koja je u dosadašnjih 13 kola zabilježila čak 12 pobjeda.

Najveće iznenađenje, možemo slobodno reći dosadašnjeg dijela sezone u Drugoj ABA ligi, priredili su košarkaši Sparsa, koji su danas u "matine" terminu porazili čačanski Borac 89:76.

SPARS - BORAC 89:76 (29:15, 22:18, 19:18, 19:25)

Možda će vas zanimati

Sarajlije su u "Skenderiji" tako srušile Čačane, koji su u prethodnih 13 utakmica ostvarili čak 12 pobjeda, a jedini neuspjeh do danas zabilježili su u Skoplju protiv MZT-a, još u četvrtom kolu, prije nešto više od dva mjeseca.

U isto vrijeme, Sparsi su ostvarili samo jednu pobjedu, protiv Lovćena, nakon što su od starta sezone nanizali devet uzastopnih poraza. Svi ovi podaci govore koliko je današnji trijumf domaćina iznenađenje u regionalnoj ligi.

Ključna je bila prva četvrtina.

Sarajevski tim sjajno je otvorio meč i uvodnih 10 minuta riješio u svoju korist 29:15. Ispostavilo se da je ova prednost bila nedostižna za srpski tim.

Sparsi su dobili i naredne dvije četvrtine, na poluvrijeme otišli s vođstvom 51.33, da bi tek u četvrtom kvartalu Borac došao do svoje igre, dobio ovu četvrtinu 25:19, ali to je bilo dovoljno samo da se ublaži poraz.

Kenan Kamenjaš bio je izuzetno raspoložen i meč završio sa dabl-dabl učinkom - 22 poena i 14 skokova, dok je odličan šuterski dan imao i Adin Vrabac, koji je ubacio 20 poena. Dvocifreni su još bili Nedim Buza i Adi Zahiragić. Obojica su susret okončala sa po 17 poena.

Ivan Gavrilović sa 16 poena prednjačio je u timu Borca, Uroš Čarapić dodao je 14, a Nikola Kočović i Brajs Tajler Džons po 10 poena.

Preostali mečevi 14. runde biće odigrani u četvrtak. Sloboda će u Tuzli ugostiti nikšićku Sutjesku, dok će Široki gostovati Dinamiku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC