• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Bajern, za početak evroligaške 2020.

Autor Mladen Šolak

Duel u Štark areni biće prvi meč najjačeg takmičenja u godini. Crveno-beli hoće da ostanu u ritmu, Bavarci da ostvare prvi trijumf van Nemačke.

 Crvena zvezda - Bajern Evroliga početak 2020. Izvor: MN PRESS

Evroliga nije čekala da godina odmakne. Već drugog dana 2020. ona je ponovo tu - i to u Beogradu.

U četvrtak u 19 časova, Crvena zvezda (7-9) će u Štark areni dočekati Bajern (6-10), u utakmici 17. kola, u kojoj će i jedan i drugi tim imati visoke ambicije.

Možda će vas zanimati

Zvezda dočekuje utakmicu u dobrom evroligaškom ritmu, jer je u poslednjih sedam kola ostvarila pet trijumfa i večerašnjim uspehom još bi se primakla pozicijama koje vode u Top 8 fazu. Naravno, sezona je tek na polovini, ali ulazak u godinu u tom društvu dao bi dodatnu energiju i crveno-belima i navijačima.


Sa druge strane, Bajern je stigao u Beograd sa pobedom manje, bez ostvarenog trijumfa van Nemačke, ali i sa najuspešnijim Zvezdinim trenerom u novijoj istoriji, Dejanom Radonjićem, koji veoma dobro poznaje aktuelni sastav Dragana Šakote.

Uostalom, crnogorski stručnjak radio je u Zvezdi sa velikim brojem igrača koji su i sad tu. To su Dženkins, Lazić, Dobrić, Simanić, Štimac i Kuzmić i očekuje se da svako od njih ima ulogu u večerašnjoj utakmici na Novom Beogradu.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Zvezda i Bajern odigrali su dva evroligaška meča i u oba su slavili crveno-beli, sa Radonjićem na čelu. Bile su to utakmice u dramatičnoj prvoj fazi u sezoni 2015/16.

U prvoj, u Minhenu, plejmejker Stefan Jović vodio je crveno-bele sa i dalje rekordnih 19 asistencija, a u drugoj, u "Pioniru", Marko Gudurić bio je "Iks faktor" i trojkama je uveo ekipu u Top 16 fazu.

Izvor: MN PRESS

S obzirom na to da su ova dva kluba prethodno odigrali još jedan meč - prijateljski duel u Pioniru 2011. godine -  večerašnji susret biće prvi u kojem se Zvezda i Bajern sastaju u Štark areni.

Crveno-beli na domaćem terenu ove sezone u Evroligi imaju skor 4-4, a večeras će biti jači i za debitanta Kevina Pantera, američkog beka koji je stigao u ekipu prošlog četvrtka. Šakota je u sredu najavio da će doskorašnji šuter Olimpijakosa biti spreman da nastupi i upozorio da će mu biti potrebno vreme za povratak u ritam, jer u grčkom timu prethodnih nedelja nije bio deo takmičarskog "rostera".

Panter se u sredu uz saigrače navikavao na teren i obruče.

Duel Crvene zvezde i Bajerna počeće u 19 časova i pratite ga u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC