• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović i Lejkersi? U Sakramentu kažu - ne tako lako!

Autor mondo.rs

Za Bogdana će morati da stigne baš "jaka" ponuda da bi Sakramento popustio.

Vlade Divac, Vladimir Radmanović... Bogdan Bogdanović?

Ipak neće ići tako brzo, a ni jednostavno.

Možda će vas zanimati

Tačno je da postoji šansa da Bogdan u toku ove sezone pređe iz Sakramento Kingsa u Lejkerse i postane treći Srbin u čuvenoj franšizi, ali će očigledno biti potrebno da se sklopi mnogo kockica da se to dogodi.

Po svemu sudeći tačno je da "kraljevi" hoće tri godine mlađeg krilnog centra Lejkersa Kajla Kuzmu, ali je neizvesno da li su zbog njega spremni da se odreknu Bogdanovića, koji igra treću sezonu među "kraljevima".

Novinar poznatog portala "The Athletic" Džejson Džons objavio je da Sakramento u ovom trenutku uopšte ne "opipava" vrednost srpskog šutera na tržištu, kao ni mogućnost da ga trejduje

"Iako Bogdanović nije oduševljen ulogom rezerve, Kingsima se sviđa šta im donosi. On nije 'nedodirljiv', ali Sakramento će ponudom morati da bude oboren sa nogu da bi pristao da ga trejduje. Takođe, taj trejd će morati da sadrži i još neke dodatke", objavio je američki novinar.

Ove sezone, Bogdan je u poslednjoj godini svog trogodišnjeg "ruki" ugovora na 27 miliona dolara. U takmičarskoj 2019/20 njegova zarada je 8,5 miliona.

Pošto Bogdanović još nije pristao na Sakramentov predlog da potpiše maksimalni četvorogodišnji ugovor za 51,4 milona, on će predstojećeg leta postati "ograničeno slobodan agent".

Takav status igrača koji izlazi iz treće godine "ruki" ugovora znači da će Sakramento u julu moći da izjednači ponudu bilo kog tima u roku od tri dana nakon što ona stigne.

Naravno, pod uslovom da Bogdan do 30. juna ne stavi potpis na ponuđeni ugovor sa Sakramentom do 2024.

A, da će se Kingsi do kraja boriti da zadrže Bogdanovića protekle noći je objavio i lokalni list iz glavnog grada Kalifornije, "Sakramento Bi". U tekstu o Bogiju navedeno je da "kraljevi" ne žele da po toj ceni dovedu Kuzmu iz Lejkersa, kao i da veoma cene Bogdanovu raznovrsnost.

"Takođe, odgovara im to što će moći da izjednače bilo koju ponudu da dobije tokom leta", objašnjeno je u tekstu.

Dakle, Sakramento se definitivno neće lako odreći Bogdanovića, koliko god atraktivno zvučalo da bi na proleće mogao da se uz Lebrona bori za NBA titulu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC