• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebronov 90. tripl-dabl i "obrvine" banane za peti trijumf Lejkersa u nizu!

Autor mondo.rs

Lideru Zapada falila jedna blokada da izjednači rekord franšize, Dragić trpao trojke Portlandu

Lebron Džejms ostvario je "tripl-dabl" u tijesnoj pobjedi nad Detroitom 106:99, što je bio peti uzastopni trijumf Lejkersa, kojim su se učvrstili na prvom mjestu Zapadne konferencije.

Lebron je imao učinak 21 poena, 14 skokova i 11 asistencija, što mu je 90. "tripl-dabl" u karijeri, deveti u sezoni i drugi u posljednjih pet dana. Lejkersi su zabilježili čak 20 blokada, od čega je osam upisano u statistiku Entonija Dejvisa, koji je imao posebno zapažen finiš utakmice.

Možda će vas zanimati

"Obrvi" su falile dvije blokade za "tripl-dabl", pošto je postigao i 24 poena i imao 11 skokova. On je posebno "poludio" u finišu utakmice, jer je u posljednja tri minuta i 40 sekundi postigao 11 poena.


Detroit je vodio četiri razlike, ali su onda Lejkersi u poslednjoj četvrtini postigli prvih 15 poena i došli do vođstva 90:79. Poslije skoro pet minuta bez poena, Pistonsi su odgovorili svojom serijom 13:1 i ponovo poveli 4:51 prije kraja.

Lebron Džejms protiv Detroita
Izvor: Youtube/ESPN

Poslije toga smo videli pravi okršaj. Zakucavanje Džejmsa za 96:92 tri i po minuta prije kraja, da bi nešto kasnije Rouzova trojka privela Detroit na samo poen zaostatka, 98:97. Tada je na scenu stupio Dejvis, koji je uzvratio trojku, da bi nešto kasnije Dvajt Hauard ostvario i 20. blokadu za tim iz Los Anđelesa i tako definitivno zaustavio Pistonse.

Lejkersi su tako ostali "kratki" za rekord franšize po broju blokada, koji i dalje ostaje 21. Prvi tim Zapada vezao je pet pobjeda poslije serije od četiri poraza.

Detroit je bio oslabljen za Blejka Grifina, koji je propustio i četvrtu utakmicu zbog bolnog koljena. Nekadašnja zvezda Klipersa propustio je tako obje utakmice u Stejpls centru ove sezone.

Detroit je predvodio Derik Rouz sa 28 poena i pet asistencija.

Majami je kod kuće sigurno pobijedio Portland 122:111, predvođen sjajnim Goranom Dragićem, koji je utakmicu završio sa 29 poena i 13 asistencija. Hit je tako nastavio potjeru za Bostonom na drugom mjestu tabele Istoka, a sada ima i dva trijumfa više od Toronta.

Dragić je inače izjednačio lični rekord karijere sa sedam trojki. Majami ni u jednom trenutku utakmice nije bio u zaostatku, a Portlandu nisu pomogla ni 34 poena i 12 asistencija Dejma Lilarda.

Goran Dragić protiv Portlanda
Izvor: YouTube/ Smart Highlights NBA

Memfis je u gostima pobijedio direktnog rivala u borbi za plej of, Feniks 121:114, u utakmici koju je Marko Gudurić posmatrao sa klupe.

Grizlijima je ovo bila druga vezana pobjeda i to u gostima i to u roku od dva dana.

"Mlad smo tim, gradimo ga za sljedećih pet ili 10 godina, znate? Dobro je što pobjeđujemo u ovakvim utakmicama, jer ćemo ih imati još mnogo. Prije godinu dana bismo gubili ovakve utakmice, a ovo pokazuje da rastemo", rekao je Dilon Bruks posle utakmice.

Memfis je vodio tokom cijelog drugog poluvremena, ali je Feniks prišao na 109:101 na četiri minuta do kraja, da bi Bruks sa dvije vezane trojke zaustavio nalet domaćina.

Sansi se ipak nisu zaustavljali, koristili su greške Memfisa i 32 sekunde prije kraja su minus od 14 poena "istopili" i prišli na samo tri - 117:114. Dža Morant je poslije toga pogodio dva penala i stavio tačku na utakmicu.

Jonas Valančijunas bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 30 poena, dok je Bruks dodao 19.

Sanse je predvodio Devin Buker sa 40 poena, čime je oborio rekord franšize po broju vezanih utakmica sa bar 30 poena, pošto mu je ovo bila šesta. Prethodni rekord dijelili su Čarls Barkli i Čarli Skot. Ipak, to je slaba utjeha za beka, jer tim sada ima poraz više od Memfisa.

Kada smo kod rekorda, Klipersi su u matine utakmici pobijedili kod kuće Njujork 135:132, a trojica igrača imala su bar 30 poena, prvi put u istoriji franšize: Montrezl Harel dao je 34, Lu Vilijams 32, kao i Pol Džordž. Oba tima su inače iz igre šutirala bar 54 odsto, a teško da se ijedan može pohvaliti igranjem nekakve odbrane.

Pol Džordž protiv Niksa
Izvor: Youtube/ESPN

Kad smo već kod bizarnih NBA rekorda, ovo je prvi put da dvojica igrača sa klupe postignu bar po 30 poena još od sezone 1970/71.

Rezultati utakmica igranih u noći između nedjelje i ponedjeljka:

LA Klipers - Njujork 132:135
Majami - Portland 122:111
Klivlend - Minesota 103:118
Feniks - Memfis 114:121
LA Lejkrs - Detroit 106:99

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC