• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učesnik ''zakucavanja smrti'' hoće na Ol-star: ''Što niste zvali mene?''

Autor mondo.rs

Postao je legendaran kada je Vins Karter, prije dvije decenije, zakucao preko njega. Sada bi želio da se to ponovi, na Ol-star meču.

Amerikanci su na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine osvojili zlatnu medalju, dok je selekcija Francuske bila drugoplasirana na tom turniru.

Pored poraza u finalu, Francuzi su od SAD izgubili i tokom grupne faze turnira. Jedan od momenata koji su obilježili čitavo takmičenje bilo je zakucavanje Vinsa Kartera.

Možda će vas zanimati

Košarkaš koji još uvijek nastupa u NBA ligi je u ranijoj fazi svoje karijere bio poznat po strašnim zakucavanjima. Nevjerovatan odraz je ono zbog čega je postao poznat, a na svojoj koži je to osjetio Frederik Vajs.

Iako je Karter visok ''samo'' 198 centimetara, pošto mu je za rukom da u grupnoj fazi turnira u Sidneju zakuca preko francuskog centra. Razlika od 20 centimetara nije bila dovoljna da Vins odustane, pa smo dobili ono što se već dvije decenije zove ''zakucavanje smrti''.

Snimak zakucavanja pogledajte OVDJE.

Čovjek koji je za Francusku nastupao i na Evropskim i Svetskim prvenstvima često je govorio o tom potezu, koji je na neki način i njemu obilježio karijeru. ''Naučio sam da ljudi mogu da lete. Na moju žalost, bio sam na tom snimku. On je zaslužio da stvori istoriju'', rekao je Vajs.

Najavljeni povratak ''Supermena'' Dvajta Hauarda na Ol-star takmičenje u zakucavanjima navelo je Frederika da predloži NBA i nešto još neobičnije. Nije mu jasno zašto Vins Karter i on nisu pozvani, da se dvije decenije nakon Sidneja, ponovo nađu u istim ulogama.


Nema sumnje da bi novo zakucavanje Vinsa Kartera preko 218 centimetara visokog analitičara za francuske televizijske kanale odnijelo pobjedu. Ostaje još samo da se kockice poklope i da neko u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nabavi broj nekadašnjeg reprezentativca Francuske.

Ovogodišnji Ol-star NBA lige biće održan sredinom februara u Čikagu. Trenutno traju glasanja za košarkaše koji će nastupiti u Ol-star meču, dok su već poznata i neka imena koja će zakucavati i šutirati trojke. Navijače najviše raduje povratak Dvajta Hauarda u takmičenje, pošto se očekuje da ponovi neki od svojih legendardnih poteza.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC