• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajedno su dominirali ligom: Gasol se pozdravio sa starijim bratom

Autor mondo.rs

Mnoge poznate ličnosti opraštaju se od legendarnog košarkaša.

 Poginuo Kobi Brajant oproštajne poruke slavne ličnosti Izvor: Getty Images/Elsa, Elsa/Getty Images North America

Po informacijama koje su u večernjim časovima stigle iz SAd, Kobi Brajant je poginuo u avio nesreći. Helikopter u kom su se nalazili on i još najmanje tri osobe srušio se u Kaliforniji, a prema izvještajima koji su stigli, nema preživjelih.

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji bio je obožavan tokom svoje igračke karijere, ali i nakon odlaska u penziju. Višestruki osvjajač NBA prstena, vlasnik nekoliko MVP titula i čovjek koji je u najjačoj ligi postavljao brojke rekorde nedostajaće mnogima.

Možda će vas zanimati


Tako su na društvenim mrežama već počele da stižu poruke posvećene velikom sportisti. Od njegovih rivala sa sportskog terena, saigrača sa kojima je pravio velike uspjehe, pa do onih koji košarkaški put grade na njegovim osnovama, stazom koju je utabanao.

Jedan od igrača koji su među prvima reagovali na tragediju u Kaliforniji je Luka Dončić, koji je padu heliktopera posvetio nekoliko tvitova. Prvo se nadao da nije istina, a zatim i citirao tvit Marka Kjubana, vlasnika Dalas Maveriksa za koje nastupa.


Ono što je Kobi Brajant bio za cijelu jednu generaciju, za nešto starije je bio Denis Rodman. Kontroverzni košarkaš koji je bio prava zvijezda NBA lige takođe je posvetio tvit nekadašnjem košarkašu Los Anđeles Lejkersa.


Tokom igračke karijere su Brajant i Dvejn Vejd često dijelili megdan, ali su igrali i zajedno, kao članovi reprezentacije SAD. Košarkaš koji je najbolje partije u karijeri pružao u Majamiju odao je počast legendi.


Znalo se da je Kobi Brajant, koji je jedan dio detinjstva proveo u Italiji, veliki navijač Milana. Često je odlazio na utakmice tog kluba, pratio dešavanja u njemu i bio dio ogromne navijačke grupe koja podržava italijanski tim. Zato ne čudi što se među prvima oglasio baš Milan.


Još jedan legendarni košarkaš, nekadašnji član Detroita i dvostruki šampion NBA lige, Ajzeja Tomas, takođe se oprostio od Kobija. On je na svom tviter profilu sledeću poruku.


Vijest o pogibiji jednog od najboljih u istoriji NBA lige snažno je odjeknula i u NFL-u. Tako se porukom na društvenim mrežama od Brajanta oprostio i Tom Brejdi, legenda američkog fudbala.


Jusein Bolt, čovjek koji je sa Brajantom dijelio takmičarski duh i ljubav prema fudbalu, oprostio se od svog prijatelja zajedničkom fotografijom.



Poruku je ostavio i Džoel Embid, čija je Filadelfija sinoć zabilježila pobjedu nad Lejkersima, oprostio se od slavnog košarkaša emotivnom porukom. On je, od kako je gledao finale 2010. godine, želio da bude kao Kobi.


Tajson Čendler je zaplakao na meču Hjustona i Denvera koji je trenutno u toku i koji je počeo odavanjem počasti nastradaloj košarkaškoj legendi.


Uz poruku porodici, od svog prijatelja i nekadašnjeg rivala na terenu oprostio se Toni Parker, košarkaš koji je u istoj eri dominirao NBA ligom. On je zajedničkom slikom sa košarkaškog terena poručio da mu je srce slomljeno.


Brajant i Deron Vilijams su zajedno osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, ali je bivši košarkaš odlučio da se od prijatelja oprosti drugačijom fotografijom. On je postavio sliku na kojoj mu malo nedostaje da blokira jedan od Kobijevih prepoznatljivih šuteva.


Trenutno je u toku i jedan meč fudbalskog prvenstva u Francuskoj, a na poluvremenu su loše vijesti stigle i do igrača koji na njemu nastupaju. Brazilac Nejmar je svoj drugi pogodak na susretu posvetio Kobiju Brajantu, pokazujući prstima brojeve 2 i 4.


Pau Gasol je tokom karijer eu NBA ligi promijenio pet klubova, ali je samo sa Lejkersima, u veoma moćnom tandemu koji je činio sa Kobijem, osvajao titule. On se na tviteru oprostio od svog velikog brata. 




Dešavanja sa društvenih mreža ćemo pratiti i u toku večeri. Očekuje se da još mnoge poznate ličnosti, posebno iz svijeta sporta, posvete neku poruku preminulom Brajantu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC