• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odrađen veliki posao, svi znaju kroz šta smo prošli!''

Pročitajte šta je u odjavi utakmice sa Krkom rekao trener Igokee

 ABA liga 19. kolo Igokea Krka Dragan Bajić Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Košarkaši Igokee su večeras u dvorani u Laktašima trijumfovali nad Krkom, jednim od direktnih konkurenata u toj borbi, rezultatom 92:82 te tri kola prije kraja ligaškog dijela zauzimaju osmo mjesto na tabeli, uz omjer od sedam pobjeda i dvanaest poraza.

Možda će vas zanimati

Trijumfom nad timom iz Novog Mesta ''igosi'' su matematički izbjegli zauzimanje posljednje pozicije na kojoj je trenutno Zadar i ispadanje iz lige, a u dobroj su poziciji i kad je u pitanju borba za izbjegavanje baraža.

''Prvo bih čestitao mojim momcima na pobjedi, a Krki poželio mnogo sreće u nastavku sezone. Ispostavilo se kao tačno ono što sam govorio u najavi. Krka jeste bila oslabljena neigranjem Glena Kouzija, međutim u pitanju je tim koji odbrambeno može da preuzme sve pozicije. Ono što su radili većim dijelom utakmice im je polazilo za rukom. Mi se nismo najbolje snalazili na mis-meč situacijama, teško smo spuštali loptu na niski post, a i kad smo u tome uspijevali, nismo nalazili način da dođemo do nekih laganih poena. Možda smo mogli i ranije da 'prelomimo', ali je uticao na nas i sam pritisak, odnosno važnost meča, znajući koliko nam pobjeda donosi. Krka se srčano borila do posljednjeg momenta, pokušavajući da ostvari trijumf ukoliko se za to ukaže prilika'', rekao je trener Igokee Dragan Bajić na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Na kraju prve četvrtine, Igokea je imala dvocifrenu prednost.

''Mislim da je trebalo da u tim momentima budemo 'hladne glave' i da meč što ranije dovedemo u našu korist. Ipak, šta je, tu je, mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo većim dijelom meča imali prednost na svojoj strani. Moram da kažem da je ovo stvarno jedna velika pobjeda i mogu da kažem da sam večeras najsrećniji ovdje. Iz mnogo razloga ne mogu da kažem da smo i matematički izborili opstanak, ali smo sigurno izbjegli posljednje mjesto i mislim da je to velika stvar s obzirom na sve. Svi ste dobro upoznati kakve su se stvari dešavale, da nam rezultati nisu išli na ruku i da smo nakon 12 kola imali dvije pobjede, a sad imamo sedam nakon 19 kola. Svojim igračima sam rekao da mi nismo tim koji treba da se bori za opstanak, ali se igrom slučaja desila takva situacija da je i sama uprava morala da se preorijentiše na to da je glavni cilj opstanak. Ja sam došao da pokušam da pomognem svojim znanjem i iskustvom i u tome sam uspio. Međutim, nećemo se zadovoljiti opstankom i pokušaćemo u ova preostala tri kola da izvučemo maksimum i upišemo isto toliko pobjeda'', rekao je Bajić.

Junak utakmice bio je Rašad Von sa 34 poena, od čega čak 25 u prvom poluvremenu, a kao ''čovjek iz sjenke'' se pojavio Đorđe Simeunović, koji je u ključnim trenucima postigao tri trojke.

''Đorđe je svoju rolu odigrao jako dobro, za razliku od pojedinih utakmica ranije, gdje nije imao dovoljnu koncentraciju, pogotovo u fazi odbrane. Večeras je to izgledalo puno bolje, bilo ga je u skoku, a u napadu je čekao svoj momenat. Veliki hendikep je bio rani ulazak Dalibora Ilića u problem sa ličnim greškama jer se radi o jako bitnom igraču za našu igru kad je skok u pitanju. Osjetilo se to jer Krka ima u svojim redovima igrače koji 'atakuju' na ofanzivni skok poput Jošila i Ramljaka. Međutim, nije samo Đorđe, svi su dali svoj doprinos, bodrili jedni druge, a mnogo nam je pomogla i publika kojoj moram da se zahvalim i koja nam je, moram da kažem, od mog dolaska bila vjetar u leđa na svim utakmicama'', zaključio je trener Aleksandrovčana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

INTERVJU: Đorđe Višekruna (26.05.2017)

Miletovom Potkozarju nije mjesto u ABA ligi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC