• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Nije vrijeme za neozbiljne prijedloge o prvaku ABA lige

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

"Očekujemo pametne i konstruktivne prijedloge kako bi na bilo koji način riješili pitanje pobjednika u takmičenjima koja nam predstoje isključivo na terenu", navode crveno-bijeli u svom saopštenju.

 ZVEZDA-Nije-vrijeme-za-neozbiljne-prijedloge-o-prvaku-ABA-lige Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Odluku o sudbini ABA lige u vrijeme korona virusa donijeće Skupština takmičenja u petak, a predsjednik Partizana Ostoja Mijailović iznio je prijedlog da crno-bijeli budu proglašeni šampionom ukoliko ne bude moguće igrati plej-of.

Brzo je stigao odgovor iz Crvene zvezde, koja tako nešto smatra neozbiljnim.

Možda će vas zanimati

Saopštenje crveno-bijelih prenosimo u cjelosti:

"KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mjera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi.

Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze.

Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedjeljama svojim konstruktivnim prijedlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu.

Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

To takođe podrazumijeva i umjerene i na prvom mjestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

Takođe, bez namjere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve prijedloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane 'više sile' trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je KK Crvena zvezda mts kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove. Podsjećanja radi, KK Crvena zvezda odigrala je do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu 'duplog programa' Evrolige u kome smo neretko igrali i po 5 utakmica u razmaku od 10 dana! Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip posljednji put primijenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova!

Zato očekujemo pametne i konstruktivne prijedloge kako bi na bilo koji način riješili pitanje pobjednika u takmičenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) isključivo na terenu, i kako je predviđeno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja, jer u ovoj situaciji za to nije ni vrijeme ni mjesto!

KK Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da odigra još 6 utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogođene 'korona virusom' pažljivo će pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Posle kupa Lepe Brene dajte im i kup korona.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC