• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je korona pokorila NBA: Treba joj 7 dana, a tebi ništa!

Autor Nikola Janković

Ostanak kod kuće se nameće poslije ovakvih svjedočenja profesionalnih sportista, čije okruženje podrazumijeva i strogo fizičko odvajanje od publike, redara, zaposlenih u dvoranama.

 Pandemija-korona-virus-u-sportu-Kako-se-siri-svjedoci-Donovan-Micel Izvor: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Donovan Mičel treći je košarkaš Jute Džez, a osmi NBA igrač ukupno, koji je bio pozitivan na testiranjima za korona virus.

Košarkaši Jute odvedeni su u karantin hitno pred utakmicu u Oklahomi, gdje su poslije saznanja o tome da su Rudi Gober i Emanuel Mudiaj zaraženi smrtonosnim virusom obavljeni testovi svih igrača dva tima.

Za razliku od Gobera i Mudiaja, koji te večeri zbog temperature nije ni trebalo da nastupe, Mičel je bio na zagrijavanju u opremi, spreman da igra. Kod njega, virus tokom inkubacije nije izazvao nikakve simptome.

Možda će vas zanimati

Utoliko, strahovanja da osam nije konačan broj opravdana su i izazvana lakoćom kojom se korona raširila planetom i rasporedom utakmica u ligi 30 timova. Brzo je izračunato da je bilo potrebno samo sedam dana da, posredno, svaki igrač koji je ulazio u igru "dodirne" svakog drugog igrača koji je ulazio u igru.

Drugim riječima, da je su u periodu od 4. do 11. marta svi aktivni NBA košarkaši imali fizički kontakt sa ostatkom lige, zbog čega je brza i konkretna odluka komesara Adama Silvera o suspenziji takmičenja na "najmanje 30 dana" i razumna i odgovorna.

Tome svjedoče i Mičelove riječi tokom intervjua za "Good Morning America" šou mreže "ABC".

"Mislim da je najstrašnije vezano za taj virus što sam ja sasvim dobro, što ne osjećam nikakve posledice. Mogao sam šetati ulicom ne pomišljajući da na taj način zapravo širim zarazu. Bio sam potpuno asimptomatičan", rekao je Mičel, koji je poslao i podršku anti-heroju cijele drame, Goberu.

"Drago mi je da se osjeća dobro, da čujem da napreduje iz dana u dan", rekao je sjajni bek.

Ostanak kod kuće se nameće poslije ovakvih svedočenja profesionalnih sportista, čije okruženje podrazumijeva i strogo fizičko odvajanje od publike, redara, zaposlenih u dvoranama.

Svuda, osim na terenu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC