• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VTB liga proglasila kraj sezone: Gotovo je, stranci neka idu kući

Autor Mladen Šolak

Do jeseni neće biti utakmica regionalne lige istočne Evrope. Možda i duže od toga.

 VTB-liga-otkazana-zavrsena-sezona-korona-virus Izvor: MN PRESS

Dan nakon što je Evroliga poručila da ne odustaje od ove sezone i da za sada neće promijeniti čak ni format, predstavnici i klubovi regionalne VTB lige odlučili su da jeste kraj.

Zbog pandemije virusa korona i potpunog zaustavljanja sportskih sezona širom svijeta, u takmičenju u kojem je godinama najdominantniji tim CSKA Moskva "prelomili" su da u ovim uslovima ne može biti završena takmičarska godina.

"Prije pola sata smo odučili da je sezona završena. Koliko sam shvatio, nisu velike šanse da ćemo sljedeću sezonu VTB lige početi na vrijeme, na jesen", rekao je predsednik Avtodora iz Saratova Vladimir Rodionov.

Možda će vas zanimati

Tu informaciju objavio je američki novinar Džonatan Dživoni, uz objašnjenje da je istu odluku dan ranije donijela i regionalna hokejaška liga na tom prostoru.

Podsetimo da u VTB ligi učestvuju tri evroligaša - CSKA Moskva, Himki i Zenit, a takmiče se timovi iz Rusije, Poljske, Bjelorusije, Estonije i Kazahstana.

Do prošle sezone, kada je Evroliga oduzela direktnu prohodnost svim nacionalnim i regionalnim ligama, VTB je imala jednu direktnu kartu za takmičenje, uz podrazumijevanu višegodišnju licencu CSKA Moskve. Ove sezone, VTB je kao i ABA liga dobila uvjeravanje da će dobiti pozivnicu, ali o svemu tome za sada nema riječi, jer je poznato da odluku o učesnicima ipak donosi Đordi Bertomeu sa saradnicima.

Ono što je sigurno je da su inostrani igrači iz tamošnjih timova dobili dozvolu da odu kućama.

"Analizirali smo posljednje informacije nadležnih i odlučili da više ne sprovodimo grupne treninge svakodnevno", rekao je prvi čovjek CSKA Andrej Vtutin.

"Klub će uraditi sve što može da svima koji ostanu omogući da rade na fizičkoj spremi u Moskvi i siguran sam da će igrači održati dobru formu bez obzira na to gdje su, za slučaj da se vratimo takmičenju. Nadamo se najboljem, ali u ovom trenutku ne postoje druge opcije. Vidjećemo se opet, ne govorimo jedni drugima 'zbogom'", izjavio je čelnik šampiona Evrope.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC