• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihin mentor otkrio: Jedva je prešao u defanzivnu liniju...

Autor mondo.ba

Sven Goran Erikson bio je na mukama

 Sven Goran Erikson Siniša Mihajlović Izvor: Elisenda Roig/Bongarts

Siniša Mihajlović, legendarsni srpski fudbaler, a sada trener Bolonje i čovjek koji se unazad nekoliko mjeseci bori sa leukemijom, nastupao je, tokom igračke karijere, za četiri italijanska kluba.

Sve je počelo od Rome, u koju je stigao 1992. godine iz Crvene zvezde, a nastavilo se Sampdorijom čiji član je postao dvije godine kasnije.

Možda će vas zanimati

Nakon četiri godine boravka u taboru Đenovljana, Miha se preselio u Lacio gdje se zadržao šest godina a posljednji u nizu klubova na Apeninima bio mu je Inter, za koji je nastupao dvije godine, poslije čega je okačio kopačke o klin 2006. godine.

U posljednja dva navedena kluba Miha je dijelio svlačionicu sa sadašnjim komandantom Crvene zvezde Dejanom Stankovićem, a posebno je interesantna priča o dolasku među "nebeskoplave", koju je sa javnosti podijelio Sven Goran Erikson, koji je sa Lacijom osvojio duplu krunu u sezoni prije tačno dvije decenije, i koji je bio Mihajlovićev mentor i u Sampi.

"Trenirao sam ga i tamo, ja sam ga na kraju krajeva doveo u Lacio", rekao je 72-godišnji švedski stručnjak u razgovoru za "The Coaches' Voice".

Izvor: Ross Kinnaird/Getty Images Europe

"Igrao je na poziciji lijevog krila. Stalno sam mu govorio: Siniša, nisi krilni napadač već defanzivac. Uzvraćao mi je riječima: Ne, ne, ja sam krilo ili ofanzivni vezni. Međutim, nakon određenog vremena uspio sam da ga ubijedim i zauzeo je mjesto u odbrambenoj liniji, te postao jedan od najboljih na svijetu. Imao je najbolju "ljevicu" na svijetu", istakao je Erikson.

U dresu Lacija Mihajlović je odigrao 193 utakmica i postigao 33 gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC