• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvesnost trese velikana, Cibona je na ivici ako ne bude pomoći

Autor Pavle Knežević

"Vukovi" su otpustili sve osim direktora, ali ako posle svega ne dobiju pomoć uzdrmanog grada...

 Neizvesnost trese velikana, Cibona je na ivici ako ne bude pomoći Izvor: MN PRESS

Velikan hrvatske, jugoslovenske i evropske košarke otpustio je skoro sve zaposlene početkom aprila, odnosno "poslao ih je na mere" zbog pandemije virusa korona.

Vlada Hrvatske nedavno je donela odluku da pomogne spasavanju radnih mesta u sportu, a direktor "vukova" Domagoj Čavlović rekao je da bi to moglo da pomogne klubu da vrati zaposlene. Bez mera - klub bi bio na ivici.

Možda će vas zanimati

"Verujem da je naš potez, koji je imao odjeka u javnosti, pomogao donošenju ovakvih mera", rekao je Čavlović za Večernji list.

Direktor Cibone i trenutni predsedavajući ABA lige rekao je da se nada da će uspeti da vrati svih desetak "sporazumno otpuštenih". On je ostao jedini zaposleni u klubu, a sebi je platu smanjio na pola.

"Iz Središnjeg državnog ureda za šport ističu da su osigurali 40-ak miliona kuna (oko 5,3 miliona evra) za 3.000 zaposlenih u sportu, pri čemu se nama čini da će tu nastati velika gužva i da je ugovorno vezanih delatnika u sportu mnogo više od tog broja", kaže Čavlović

Što se tiče igrača, ugovori su raskinuti sa onima koji su imali jednogodišnji ili onima kojima je isticao na leto. Raskinuti su ugovori sa Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem i Bilinovcem.

"Naravno, uz mogućnost da s nekima i obnovimo saradnju kada počnemo da slažemo tim za sledeću sezonu", kaže Čavlović.

A što ako ne bude dovoljno para za to? Zagreb je nedavno pogodio i zemljotres, što bi uz koronu dodatno moglo da smanji sredstva koja grad izdvaja za sport.

"Ako tu ne bude nego bude smanjenje za oko 15 do 20 odsto, preživećemo jer smo uštedeli ovom merom s radnicima, ali i raskidom ugovora s igračima. Osim toga, imamo dosta mladih igrača kao što su Prkačin, Gnjidić, Rašić, Branković, Porobić, a na njih možemo nasloniti i pokojeg iskusnijeg i možemo da igramo prvenstvo", rekao je Čavlović.

Mediji u regionu pišu da je Cibona "na ivici gašenja", da li je to zaista tako?

"Ako ne dobijemo ništa od Grada, ako nam se začepe prihodi, onda jesmo. Nažalost, u ovom trenutku niko živ ne zna parametre. Ovo stanje može poljuljati svakoga, a ne samo Cibonu. Olakšavajuća okolnost je što je uveden moratorijum na plaćanja pa nas sada niko ne može blokirati. Kada ovo prođe, nastavićemo tamo gde smo stali s isplatom rata iz predstečajne nagodbe, koja će nam trajati još četiri godine", rekao je Čavlović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC