• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako mi je Džordan namestio da ne budem u drim-timu..."

Autor Milutin Vujičić

Ajzeja Tomas o čuvenom mitu koji možda i nije mit.

 Ajzeja Tomas "Ako mi je Majkl Džordan namestio da ne budem u drim-timu..." Izvor: Guliver, Brian Bahr/Getty Images North America

Nije nikakva tajna - Majkl Džordan uopšte ne voli Ajzeju Tomasa! I obrnuto...

Dvojica košarkaša razvila su jako rivalstvo krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka kada su prvo Pistonsi tri puta zaredom zaustavljali Čikago u plej-ofu, da bi ih onda Bulsi konačno pobedili (4:0 u seriji), što su u Detroitu teško podneli...

Možda će vas zanimati

Ajzeja Tomas i njegovi saigrači napustili su utakmicu bez rukovanja, što mu Majkl Džordan nije oprostio, čak ni tri decenije kasnije!

Da ga ljutnja nije prošla videlo se i u poslednjim epizodama dokumentarne serije "The Last Dance" gde nije želeo ni da pogleda Tomasovo objašnjenje za to što mu nije pružio ruku i čestitao, a u kome je košarkaš Detroita kazao da je to bila normalna pojava za NBA u to vreme.

Džordan je to odbacio kao "besmislicu" objasnivši da su njegovi saigrači iz Bulsa redovno čestitali Detroitu na pobedi, ma koliko ih bolelo, pa ni ovoga puta nije "palo" pomirenje.

Postoji čuvena teorija da je Majkl Džordan zbog ljutnje na Ajzeju Tomasa "uložio veto" na to da slavni plejmejker ne bude deo tima za Olimpijske igre 1992. godine (drim-tim), što nikada do sada nije potvrđeno.

"Kada je odabran drim-tim za Barselonu i ja nisam bio u njemu - bilo je mnogo kotroverzi. I dalje ne znam ko je bio tu glavni ili zašto su rešili da ne računaju na mene", rekao je Tomas.

Izvor: Guliver, Gregory Shamus/Getty Images North America

"Znam sve kriterijume, ispunjavao sam ih, a to je ostala najveća mrlja u mojoj karijeri".

Možda je na sve to uticalo odbijanje rukovanja iz 1991. godine, kako pričaju mnogobrojni košarkaški navijači, ali skromni Ajzeja Tomas ne veruje u to, odnosno možda ne želi da veruje.

"Kad se osvrnem nazad, i pomislim da zbog toga nisam bio deo drim-tima, mislim zbog toga što su me preplavile emocije kada se nisam rukovao s nekim... Ako je to razlog - onda sam više razočaran nego što sam tada bio kada me nisu pozvali", zaključio je osvajač dva šampionska prstena.

U timu SAD za OI 1992. godine igrali su Džonson, Stokton, Dreksler, Džordan, Malin, Pipen, Bird, Barkli, Maloun, Robinson, Juing i direktno sa koledža - Kristijan Lejtner.

Da li je bilo mesta za Ajzeju Tomasa?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC