• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Jasno je zašto je Bokan uz Čovića, svi se plaše jakog Partizana

Autor Pavle Knežević

"To je dokaz da je danas svašta moguće", rekao je predsednik KK Partizan

 Ostoja-Mijailovic-svi-osecaju-strah-od-KK-Partizan-Nebojsa-Covic-Dragan-Bokan Izvor: MN PRESS

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović ponovo je odgovarao na pitanja navijača, a ovog puta je ocenio da bi bio "veliki presedan" ako crno-beli ne bi igrali Evroligu sledeće sezone u slučaju da se ova ne nastavi.

On je uverio i sve navijače da "Partizan ima trenera" i ponovio da taj klub insistira da se takmičenje završi po sadašnjim pravilima ako to bude moguće.

Možda će vas zanimati

U emisiji Partizanove televizije "Pitajte predsednika" pitano je kakav će klub imati budžet i kakve ambicije ako ne bude igrao Evroligu sledeće sezone.

"Mi moramo da pronađemo način da funkcionišemo gde god da igramo, u Evroligi i Evrokupu. Mi smo ove sezone pokazali najviše i u ABA ligi i Evrokupu i znamo da bi bio veliki presedan da Partizan ne igra Evroligu sledeće sezone ako se ona ne nastavi", odgovorio je Mijailović.

Ali, sezona još nije prekinuta i klubovi ABA su rekli da će probati da odigraju sve do kraja. Evroliga će svoju odluku saopštiti do 25. maja.

"Ova situacija još traje i mi smo u svakodnevnim kontaktima i sa klubovima ABA i Evroligom. Oni su najavili svoju odluku za 25. maj, a mi ćemo se svakako boriti za interese Partizana, odnosno za ono što smo ove godine uradili", rekao je Mijailović.

Da li će Partizan tražiti domaćinstvo F8 Evrokupa ili F4 ABA ako do toga dođe, pošto je obezbedio prednost domaćeg terena u oba takmičenja.

"Za sada je na snazi stari format, o novom se nije pričalo. O novim formatima ćemo pričati kasnije, ako do toga dođe", kratko je odgovorio Mijailović.

Ali…

"Ja sam i ranije rekao da moramo da odredimo krajnji datum za stari format. Sada se zna kada je konačni datum za to Evroligu i mi ćemo nakon toga doneti odluku. Da ponovim, Partizan se zalaže za stari format, pred navijačima, a ako to bude moguće, onda ćemo razgovarati o drugim rešenjima", rekao je predsednik Partizana.

Da li ste u kontaktu sa igračima i da li su oni spremni da se vrate kada se takmičenje nastavi?

"Trener, tim menadžer i sportski direktor su u svakodnevnom kontaktu. Očekujem da će na poziv svi da se odazovu. Igrači treniraju kod kuće po posebnim programima", rekao je Mijailović.

On je kazao da se Redži Reding dobro oporavlja, ali nije želeo da nagađa o budućnosti igrači, ponovivši da je to do stručnog štaba. Neke stvari se ipak daju naslutiti.

"Treba reći mi imamo igrače koji imaju dugogodišnje ugovore i one koji imaju kratkoročne. Bilo je raznih predloga šta se dešava kada ti kratkoročni isteknu krajem juna. To je zagonetka koju treba rešiti. Neki igrači potpisuju za druge klubove i pitanje je da li bi igrali za matične ili bi rizikovali da se povrede posle ovolike pauze. Mnogo je tu nepoznatih", rekao je Mijailović.

Pričalo se i o nastavku saradnje sa trenerom Andreom Trinkijerijem…

"Andrea je trener ima ugovor i za narednu takmičarsku sezonu. Razgovaraćemo oko produžetka saradnje. Pojavili su se neki isečeni snimci, gde ja jesam govorio da svi imaju otkupnu kaluzulu, što je normalno i tržišno moguće za sve. Postoje neki klubovi koji su zainteresovani, ali navijači nemaju razloga za brigu: Partizan ima kvalitetnog trenera, dobro je odabrao. Nastavićemo kontinuitet", rekao je Mijailović.

Da li vas je iznenadilo što je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan na nedavnom sastanku stao uz predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića?

"To je dokaz da je svašta moguće. Videli smo njihove odnose prethodnih godina, ali ovo je dokaz da interesi menjaju zakone. Meni je potpuno jasno šta je po sredi, mnogo ljudi ima strah od Partizana. Partizan u Evroligi ima posebnu snagu, istakao se u Evrokupu i ostavio ozbiljan trag u ovoj prekinutoj sezoni. Nisam verovao da je moguća ta kombinacija, taj spoj, ali vidimo svi da je i to moguće", rekao je Mijailović.

Jedan deo navijača citira pravilnik, pogotovo član 31.1, u kome se kao kazna pominje da klub za teže prekršaje može da se kazni "Gubitkom utakmice i, kada je to primenjivo, nemogućnošću prolaženja u daljnje krugove natjecanja".

Deo navijača Partizana to tumači tako da bi Zvezda trebalo da se kazni zbog neodigrane utakmice u Podgorici, ali pitanje za Mijailovića je sada bilo "da li će se Partizan zalagati za doslednu primenu pravilnika, pogotovo člana 31.1?".

"Da bi ABA postojala kao ozbiljna organizacija, mora poštovati važeća pravila. O tome ćemo diskutovati kada za to dođe vreme. Kako većina klubova odluči, tako će biti", rekao je Mijailović.

On je rekao i da nije siguran da će se srpska Superliga igrati ove sezone, jer neće biti mesta u kalendaru.

Navijače je zanimalo i da li će oni koji su ove godine kupili sezonske karte biti na neki način nagrađeni za sledeću sezonu.

"Značajan izvor prihoda jesu sezonske ulaznice i pripremićemo dobar paket. Pojedinci jesu oštećeni ako se sezona nastavi bez publike. Trudićemo se da amortizujemo situaciju i da ih na neki način nagradimo sledeće godine. Ali, svaki navijač mora da shvati da mi moramo da nađemo način i da oni budu zadovoljni rezultatima i da Partizan nastavi svoj kontinuitet", rekao je Mijailović.

Koja vam je najdraža utakmica u ovoj sezoni?

"Svaka pobeda je draga, ali recimo finale kupa u Nišu, zatim protiv Virtusa u Bolonji, a za pamćenje ostaje i utakmica protiv Budućnosti, kada smo posle 10 godina oborili rekord po broju gledalaca, napravili spektakl i pokazali kako treba da izgleda košarkaška utakmica. Bila je nestabilna situacija u Crnoj Gori i svi su očekivali turbulentnu utakmicu, ali naši navijači po ko zna koji put pokazali dostojanstvo i karakter", rekao je Mijailović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC