• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta kažu Španci: "Nova Jugoslavija" bi zgazila i "Drim tim" (ANKETA)

Autor mondo.rs

Čak 60 odsto ispitanih smatra da bi košarkaška ekipa sastavljena od najboljih igrača iz država nastalih raspadom SFRJ pobijedila Drim tim. To kažu Španci, a vi...

 Sta-kazu-Spanci-Nova-Jugoslavija-bi-zgazila-i-Drim-tim-ANKETA Izvor: MN PRESS

"Koliko bi daleko dogurao 'jugoslovenski tim' da se SFRJ nije raspala", pita se autor teksta koji je u ponedeljak objavila španska "Marka".

Navodeći sve trofeje i medalje koje su od 1992. do danas osvojile košarkaške reprezentacije novih država nastalih raspadom Jugoslavije, autor teksta kaže da je zastrašujuće razmišljati gdje bi bila granica tima sa toliko talenata.

OVAKO IZGLEDA NJEGOVA EKIPA – BAZA JE SRBIJA!

Možda će vas zanimati

Za organizatore igre izdvojio je dvojicu srpskih košarkaša i jednog Slovenca. "Miloš Teodosić je jedan od najboljih evropskih plejmejkera posljednjih deset godina. On je klasu pokazao i u Virtusu iz Bolonje nakon povratka iz NBA".

Poslije Tea na red je došao i Vasilije Micić, za koga autor teksta kaže da je bio jedna od najvećih nada balkanske košarke i da je eksplodirao posljednje dvije godine. Treći je Goran Dragić.

"Nosilac igre Slovenije u pohodu na zlato na posljednjem Evropskom prvenstvu", stoji kratko u opisu Slovenca srpskog porijekla, dodajući još da je ovaj trio više nego dovoljna garancija za uspjeh svakog tima.

Sledi još jedna trojka od koje bi se tresla svaka odbrana svijeta. Predvodi je Bogdan Bogdanović "jedan od najvećih talenata evropske košarke posljednje decenije". Uz njega je postavljen prekaljeni košgeter Bojan Bogdanović, pa Nemanja Bjelica.

Za srpskog asa iz Sakaramenta piše: "Igrač koji može savršeno da odigra na pozicijama '3' i '4'. Klasa i vizionar..."

Anketa

Da li bi "Nova Jugoslavija" bila bolja od Drim tima?

  • Da, ovaj tim je strava.

    44.26% (27)

  • Ne, Ameri su najjači.

    31.15% (19)

  • Bilo bi baš gusto i neizvesno.

    24.59% (15)

Da li bi "Nova Jugoslavija" bila bolja od Drim tima?

Rezultati

Španci posebno vole još jednog Slovenca srpskog porijekla – Luku Dončića. Jedan od najboljih NBA igra se proslavio u dresu Real Madrida, prije nego što je pojačao Dalas i za kratko vrijeme poslagao lider tima.

"Njegov napadački arsenal je nezaustavljiv. Može da igra na bilo kojoj spoljnoj poziciji zamišljenog jugoslovenskog tima. U paru sa Bogdanom Bogdanovićem 'nova Jugoslavija' bi imala strahovit tandem da poljulja bilo kog rivala".

Kako spolja, tako i u reketu nailazimo na beskonačni talenat.

"Jugoslovenski tim" se ne može zamisliti bez Nikole Jokića. Ol-star igrača Denvera i prošle godine člana prve petorke NBA lige. Tu je i Dario Šarić, igrač koji napreduje i pošteno odrađuje sve zadatke u reketu.

Autor teksta je na "petice" postavio Bobana Marjanovića i Nikolu Milutinova, a cijeli tim kompletirao je Bojanom Dubljevićem, postavljajući pitanje na kraju: Da li je ovaj tim sposoban da pobijedi bilo koga na svijetu, čak i američki "Drim tim"?

"Nova Jugoslavija": Teodosić, Micić, G. Dragić, Bog. Bogdanović, Boj. Bogdanović, Bjelica, Dončić, Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović i Dubljević.

Iz tima je izostavljen crnogorski as Nikola Vučević. U svakom slučaju, SEDMORICU Srba, po dva Hrvata i Slovenca i jedan Crnogorac. Moćno, zar ne?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC