• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radivojević: FIBA Liga šampiona idealna prilika za Igokeu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sportski direktor Igokee Vuk Radivojević istakao da bi učešće u FIBA Ligi šampiona bilo idealna prilika za afirmaciju kluba i mladih igrača.

 Vuk Radivojević: FIBA Liga šampiona idealna prilika za KK Igokea Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije sedam godina Igokea bi mogla ponovo da se nađe na evropskoj sceni.

Klub iz Aleksandrovca podnio je prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona i nada se da će naredns sezone igrati ovo takmičenje.

Možda će vas zanimati

"To je nešto o čemu smo pričali posljednjih par godina. Imali smo ideju igranja u Evropi, ali nije bilo uslova. Ne mogu da kažem da je sada nešto bolja situacija, pogotovo poslije ovog što nas je sve zadesilo, ali mislim da su i igrači svega svjesni da će potpisivati manje ugovore. Igokea ima želju da igra na evropskoj sceni. Dobro smo sve analizirali i mislim da se FIBA Liga šampiona podigla na ozbiljan nivo i organizacija je vrlo ozbiljna. Poslali smo prijavu, sada se čeka 5. jun, to je posljednji datum za prijavu svih ekipa, pa čekamo da nas FIBA kontaktira i da vidimo šta dalje", rekao je za MONDO Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee.

On je dodao da je dodatni plus je to što FIBA pokriva troškove sudija i skoro sve troškove putovanja, a za nastup u grupnoj fazi Igokea bi dobila oko 50.000 evra, što bi bilo dovoljno da pokrije većinu izdataka.

Veliki motiv je i činjenica da će FIBA Ligu šampiona naredne sedmice igrati nekoliko ekipa koje su ranije bili učesnici Evrolige, poput Ritasa, Darušafake i Bilbaa.

"Mi želimo da klub dignemo na veći nivo i mislim da je ovo idealna prilika. FIBA je posljednjih par godina stvarno ozbiljno radila na ovom takmičenju i sada su tu i klubovi koji su igrali Evroligu. Tu su sad 32 tima od kojih se ne zna ko je od koga jači. To je prilika za naš klub, za afirmuaciju naših mladih igrača da se pokažu u Evropi", rekao je Radivojević.

Njega i upravu kluba čeka dosta posla u narednom periodu, s obzirom da će Igokea morati da ima znatno jači i širi igrački kadar za igranje na dva fronta.

"Mi smo svjesni svega i to je bio razlog jer nismo proteklih sezona igrali, nije bilo uslova za toliki roster. Očekuje nas veći broj utakmica u ABA i ako budemo igrali FIBA Ligu šampiona trebaće nam širi roster. Već sljedeće nedelje krenućemo u pripremu ekipe za narednu sezone", rekao je Radivojević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC